Mekanik kereta: Tip adsense bagaimana meletakkan iklan adsense ditengah post
Jika Mahukan Panduan Dan Nasihat Dari Mekanik
Anda Boleh Whatsapp Terus Ke+60173023492

Jul 30, 2009

Tip adsense bagaimana meletakkan iklan adsense ditengah post

Salam,

Ramai orang telah memperkatakan tentang meletakkan iklan adsense ditengah-tengah blogpost mereka tetapi kebanyakannya dalam bahasa inggeris.Oleh kerana keperhatinan aku nak tulis pasal adsense tip ni aku beritahulah apa yang aku dapat belajar dan praktikkan dalam meletakkan iklan adsense ditengah blogpost.Kod yang terdapat dalam blog baru dan lama adalah seperti berikut:-

Dalam blog lama kod tersebut adalah seperti ini,korang cuba cari kod html <$BlogItemBody$> dan gantikan dengan kod di bawah ini.

-------------------------------------------------------------------------------------


<div id=”prv<$BlogItemNumber$>”></div>

<div style=”clear:both;margin:10px 0″>

<!– Kod AdSense –>

</div>

<div id=”fst<$BlogItemNumber$>”>


<$BlogItemBody$>

</div>

<script type=”text/javascript”>

var obj0=document.getElementById(”prv<$BlogItemNumber$>”);

var obj1=document.getElementById(”fst<$BlogItemNumber$>”);


var s=obj1.innerHTML;

var r=s.search(/\x3C!– adsense –\x3E/igm);

if(r>0) {obj0.innerHTML=s.substr(0,r);obj1.innerHTML=s.substr(r+16);}





-------------------------------------------------------------------------------------

Manakala dalam blog baru pula cuba cari kod html <data:post.body/>dan gantikan dengan kod di bawah ini.

-----------------------------------------------------------

<div expr:id=’”aim1″ + data:post.id’></div>

<div style=”clear:both; margin:10px 0″>

<!– Kod AdSense –>



</div>




<div expr:id=’”aim2″ + data:post.id’>

<data:post।body/>



</div>

<script type=”text/javascript”>

var obj0=document.getElementById(”aim1<data:post.id/>”);


var obj1=document.getElementById(”aim2<data:post.id/>”);

var s=obj1.innerHTML;

var r=s.search(/\x3C!– adsense –\x3E/igm);

if(r>0) {obj0.innerHTML=s.substr(0,r);obj1.innerHTML=s.substr(r+16);}

</script>



--------------------------------------------------------------------------------------

Tetapi banyak percubaan ini gagal kerana kebiasaannya kod ini perlukan satu lagi converter untuk mengalihkan kod tersebut kepada kod yang sesuai untuk template.Kod yang asal kebiasaannya tidak diterima oleh google jadi korang perlukan kod converter yang boleh korang dapat di link bawah ni!

Kod converter


Dan pastikan setelah kod iklan adsense tersebut telah di convert masukkan semula dalam kod html korang.Setelah save template tu korang boleh cuba letakan iklan google adsense dengan gunakan simbol dan perkataan ini:-

<!– Kod AdSense –>

Senangkan,Selamat mencuba dan berjaya dengan google adsense.wassalam

No comments:

Post a Comment

Terimakasih yang tak terhingga kepada Tuan/Puan/Dato/Datin/Yang berhormat/Encik/Cik Puan serta saudara/i pengunjung blog yang budiman . JUTAAN MAAF DIPOHON jika pertanyaan lambat dijawab.Segala soalan PASTI akan dijawab dan jawapan akan menyusul seberapa segera,sila kembali semula untuk melihat jawapan!

Diharapkan kepada Tuan/Puan/Dato/Datin/Yang berhormat/Encik/Cik Puan serta saudara/i pengunjung budiman yang mengajukan soalan supaya memberikan gambaran keseluruhan kerosakan dan jenis kereta supaya jawapan yang terus kepada masalah dapat diberikan.

Jutaan terimakasih juga kepada yang memberikan sumbangan jawapan berdasarkan penggunaan model kereta yang sama dan pastikan model kereta juga diberitahu ketika mengajukan soalan.
Semuga apa yang diutarakan dalam jawapan dapat memberikan sedikit sebanyak manfaat untuk semua.

Nota:Kos baiki dan alatganti adalah anggaran,ia mungkin lebih atau kurang,Harap maklum!

Nota penting:Jangan ajukan soalan pada ruangan Google Reply untuk pos lama tahun-tahun sebelum 2016 dan juga diharap pengunjung tidak menggunakan butang Reply pada Page post blog ini ,Ini kerana soalan tersebut tidak akan dipaparkan oleh Pihak Google,saya akan siarkan soalan yang tidak dapat dijawab pada ruangan Google Reply ini pada pos saya di Google Plus beserta pencerahan dan penyelesaiannya.

Apa yang terbaik datangnya dari Allah dan yang buruk itu datangnya dari kekhilafan diri saya sendiri,

>