Mekanik kereta: Top overhaul sendiri (DIY)
Jika Mahukan Panduan Dan Nasihat Dari Mekanik
Anda Boleh Whatsapp Terus Ke+60173023492

Dec 9, 2009

Top overhaul sendiri (DIY)


Banyak post terdahulu yang tidak dapat aku sentuh secara menyeluruh berkenaan dengan top overhaul ini.Top Overhaul adalah berkenaan buka silinder enjin dengan sepenuhnya sehinggalah kepada buka injap minyak dan ekzos..Setelah silinder enjin diturunkan dari badan kereta ,maka bermulalah proses top  overhaul .

Top Overhaul terdapat dalam 2 kategori iaitu top overhaul petrol dan top  overhaul disel .Tapi kali ni aku nak terangkan mengenai top overhaul enjin petrol..



Sebab utama Top Overhaul dilakukan:-

1.Enjin mengalami kepanasan sehingga melebihi paras normal setengah pada meter penunjuk
2.Injap patah
3.Rocker Arm retak
4.Timing belt putus 5,Enjin tiada pick up walaupun klac plate masih baik disebabkan karbon banyak dalam head dan permukaan blok
6,Prestasi enjin yang menurun mendadak
7.Minyak hitam sentiasa kurang walau tiada kebocoran ketara pada gasket
8,Enjin gegar dan satu dari plug tidak berfungsi ,enjin jalan 3 silinder sahaja



Mula-mula kena tahu mengenai komponen-komponen yang akan dibuka dalam proses top  overhaul ini:-
1.Kebuk silinder(cylinder head)
2.Injap minyak dan exhaust(exhaust valve,fuel valve)
3.penahan injap( valve seal)
4.Spring injap(valve spring)
5. Penahan penyebar api(Distributor seal)
6.Penggerak (Rocker Arm Pulley)
7.Pemegang (Rocker arm)
8.gasket silinder(head gasket)
9.Skru silinder

Ini adalah bahagian-bahagian penting dalam proses top overhaul(overhaul atas) dalam enjin kereta.Proses ini bermula setelah dibuka kebuk silinder,ceraikan segala komponen-komponen diatas,kemudian melakukan pembersihan atau pencucian bakaran karbon pada piston,dan kebuk silinder.Cuci dengan petrol atau disel.Pastikan timing belt telah dimarking sebelum meneruskan membuka timing belt dan silinder head.

Setelah semuanya telah dilakukan,bermula proses kedua top overhaul iaitu melakukan menggeser injap(grind valve).permukaan injap harus diratakan supaya tidak berlaku kebocoran minyak hitam diatas piston yang boleh menyebabkan kerosakan enjin serta tidak dapat hidup sempurna.

Grind injap tersebut dan carikan permukaan rata dan ujikan dengan minyak setelah dipasang semula.Segala valve seal harus ditukar,dan kalau boleh sekali dengan valve spring serta semua gasket berkaitan..


Setelah proses pembersihan,grind valve dilakukan pasang semula dan ketatkan segala skru kebuk silinder dah harus pastikan gasket telah ditukarTop overhaul akan lebih sempurna jika semasa mengetatkan skru diatas kebuk dengan penggunaan top wrench yang boleh laras.

Peringatan-sebelum skru dipasang pastikan semua injap berada pada kedudukan yang betul iaitu bila injap minyak terbuka injap exhaust tertutup dan juga sebaliknya.Jika ini tidak dipastikan kemungkinan akan berlaku perlanggaran valve dengan piston dan menyebabkan kerosakan pada piston.


Top overhaul adalah proses yang mudah semasa permulaan tapi akhiran yang cukup rumit.Pastikan segala perturan dan amaran diatas dipatuhi jika anda ingin melakukan sendiri top overhaul.Semasa pemasangan timing belt juga pastikan korang dah letakan pada marking yang betul jika tidak enjin tidak dapat dihidupkan dengan sempurna.

Kecacatan biasa jika overheat/enjin tidak stabil masih berlaku setelah top overhaul dilakukan adalah kerana

1)Silinder head yang tidak di skim (jangan skim jika terlalu nipis dapatkan nasihat machinist)
2)Salah marking pada timing belt-tidak tepat satu atau dua gerigi
3)Head gasket yang tidak ditukar
4)Tidak teliti dalam membersihkan serpihan /kotoran pada blok dan silinder
5)tappet yang tidak diselaraskan dengan tepat.

INGIN SAYA TEKANKAN DI SINI BAHAWA APA YANG PENGGUNA KERETA HARUS TAHU SKIM HEAD ADALAH WAJIB UNTUK TOP OVERHAUL SELEPAS ENJIN MENGALAMI KEPANASAN MELAMPAU SAHAJA.

BERITAHU MEKANIK MASING-MASING UNTUK MELAKUKAN SKIM HEAD SEBELUM TOP OVERHAUL DISEBABKAN ENJIN PANAS SAHAJA,WALAUPUN TIDAK MENGALAMI KEPANASAN MELAMPAU SKIM HEAD JUGA BOLEH MEMPERBAIKI PRESTASI ENJIN UNTUK KERETA.

SKIM HEAD ADALAH CARA KERJA DIMANA SILINDER HEAD ENJIN AKAN DICANAI OLEH MACHINIST UNTUK MERATAKANNYA SUPAYA IA JADI RATA SELEPAS MELALUI KEPANASAN ENJIN YANG MELAMPAU.

SKIM HEAD HANYA BOLEH DILAKUKAN OLEH MACHINIST DAN MENGGUNAKAN MESIN KHAS UNTUK MENCANAI SILINDER TERSEBUT PADA KADAR  UKURAN TERTENTU UNTUK SESEBUAH SILINDER

SILINDER HEAD YANG TIDAK BOLEH DICANAI AKIBAT TELAH NIPIS HARUSLAH DIGANTI.





392 comments:

  1. :) Sebenarnya tak tahu satu benda pun pasal isi dalaman kereta. Tapi atas permintaan kat fb, masuk menjenguk sebentar. Thanks :) Paling suka sebab ada nama2 componen tu dlm bahasa melayu n English :)

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum.

    Saye pengguna wira 1.3 injection thn 2003. Masalah kereta yg dialami skrg ialah.

    -Spark plug mcm basah sedikit
    -Asap bau tengik (tapi tidak mengeluarlan asap putih).
    -Ade leaking pada bahagian bawah tempat tuangan minyak hitam.
    -Minyak itam mcm kurang skit

    Adakah sintom2 ini kene buat top overhaul?


    Apakah brg yg ditukar semasa proses ini?

    Brapakah kos kalo buat top overhaul?

    ReplyDelete
  3. kpd wan76,terdapat 2 sebab utama
    kebiasaannya jika plug basah dan asap yang lain dari biasa iaitu:-
    1)karburator kotor jika menggunakan sistem karburator
    2)asap putih adalah kerana terlalu banyak komponen dalaman sistem enjin yang telah haus terutamanya piston ring dan memerlukan overhaul.
    Dalam kes saudara apa yang perlu ialah dengan membuat sedikit pembersihan injector ataupun flushing injector supaya keadaan sistem pernafasan enjin lebih sempurna dan kadar ukuran aliran minyak dan udara lebih sekata dalam nisbah 1:2.Anda boleh lakukan sendiri dan cuba lihat youtube video berkenaan injector.
    Jika leaking pada takungan minyak ia adalah kerana gasket yang telah haus,sila tukar .
    Kebiasaannya kos top overhaul wira sekitar rm7-1000 dan barang yang ditukar adalah seperti berikut jika silinder head tidak rosak :
    1)silinder gasket dan seal
    2)valve
    3)valve seal
    4)rocker arm(jika rosak)
    5)distributor seal
    6)getah penutup silinder
    7)spark plug
    8)minyak itam dan filter jika telah berkeladak

    Proses dilakukan dgn semua permukaan komponen dibersihkan dan dipasang semula setelah diselaraskan tappet.

    terimakasih kerana bertanya!
    4)

    ReplyDelete
  4. kelmarin saya dah wat top overhaul RM 6++,...guna minyak itam semi,..gan tuka timing belt.

    keta sedap...leaking tiada lagi.

    KERAGUAN:

    1) Masa saya test enjin, enjin panas semcm. Tempreture naik tahap normal je
    ..ade bau hangit. pomen kata..itu perkara biasa selepas top overhaul...lama2 bau tu akan hilang.

    2) Keesokan harinya, saya panaskan enjin,...tiba2,..asap putih hangit kluar seketika melalui enjin dlm 30 saat,..pastu hilang.
    cuak jugak. pomen kata..itu perkara biasa selepas top overhaul...lama2 asap putih tu akan hilang.

    SOALAN:

    adakah kes 1 dan 2 adalah perkara normal lepas wat top?...

    ReplyDelete
  5. terimakasih.. siap juga akhirnye report bengkel ku..

    ReplyDelete
  6. kepada mohd ridduan,
    tq kerana bertanya.kes 1 dan 2 itu akan terjadi jika ada kecuaian sedikit dalam 2 perkara:-
    1.tidak menukar valve seat
    2.jika terlalu banyak menggunakan minyak disel semasa membersihkan komponen dalaman silinder head.

    Jika valve seat sudah ditukar fenomena kedua akan berlaku dalam kadar sementara sehingga saki baki minyak disel dikeringkan dgn sendiri.

    ReplyDelete
  7. saudara, saya mempunyai ford telstar 94 dohc selepasmembuat top overhaul masalah berikut timbul, 1: plug cepat rosak berkarbon hitam 2:mengeluarkan asap putih kebiruan semasa berjalan adakah masalah ring?
    pickup kurang semasa gear rendah

    ReplyDelete
  8. saudara abd wahid,
    sebelum setiap pemasangan semula silinder head selepas top overhaul ada beberapa komponen yang harus dipastikan telah ditukar terutamanya
    1)valve seal
    2)valve
    Jika dua komponen ini telah ditukar dan grind valve dilakukan tanpa ada kebocoran minyak semestinya asap dari ekzos tidak akan berwarna biru dan juga plug tidak cepat berkarbon.

    Kemungkinan masalah saudara adalah berpunca dari grind valve yang tidak sempurna kerana sedikit pun kebocoran akan menyebabkan plug cepat berkarbon dan asap kebiruan olehkerana semasa pembakaran terdapat kebocoran minyak kedalam kebuk silinder.Ini biasa terjadi jika top overhaul tidak mencapai peratus kesempurnaan.

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum

    Sdra sord87...
    kereta model : Iswara tahun 2001

    plug no 2 & 3 dari distributor selalu basah dengan minyak hitam.. khasnya no 3.. ada bau asap tapi xde asap putih yang kelihatan..
    adakah kereta saye patut di overhaul atau memadai dengan top overhaul saje.. atau ada penyakit lain..
    tq

    ReplyDelete
  10. saudara sgkepong,

    punca plug selalu basah dgn minyak hitam adalah kerana valve seal yang telah haus.Untuk membaikinya enjin harus melalui proses top overhaul sahaja.

    ReplyDelete
  11. SAUDARA..bole tlg trangkan cara nk guna top wrench yang boleh laras...contoh masa nk ketatkan skru pada slinder head kereta..thQ

    ReplyDelete
  12. assalamualaikum sdr sord87..

    adakah mudah untuk saya melakukan top overhaul sendiri..? maksud saya adakah prosesnye setakat membuka dan tukar yang baru dan pasang semula.. tanpa ada adjustment yang diperlukan..

    ReplyDelete
  13. saudara sgkepong,

    ia akan jadi mudah jika saudara ikut segala step yang telah saya catatkan dan harus diingat bahawa jika belum pernah ,hati2 semasa melakukannya supaya tidak mencacatkan bahagian lain.

    ReplyDelete
  14. Salam. saya nak tanya masalah kereta wira 1.6 injection manual. Kereta saya api plug ikut suka dia je. bila tiada memang tak idup. kalau ada memang idup ar. tapi bila idup memang x akan mati. bila off lama sikit sure susah nai idup. check api plug mmg x ada. start inijn beberapa kali ada sampai 40 kali baru idup.

    ReplyDelete
  15. saudara yg bertanya,

    memang kebiasaan wira mengalami masalah demikian ,saudara hanya perlu tukar distributor lama kepada yang baru,boleh dapatkan dikedai alatganti atau kedai potong kereta.

    sebagai panduan utk api hanya ada 4 komponen utama iaitu
    1.distributor
    2.coil
    3.kabel plug
    4. spark plug

    Yang paling utama adalah coil yang menyalurkan api kepada distributor seterusnya diagihkan kepada spark plug melalui kabel.jika api ada bermaksud coil masih berfungsi seperti biasa.

    ReplyDelete
  16. salam....
    nak tanya enjin keta saya bunyi bising, sudah ejes tepek, tapi ada bunyi bising lagi..pernah buat overhaul, tapi bunyi bising lagi...kalau saya tukar camshaft ok tak...atau tukar head wira yang baru(Saranan mekanik), tolong beri pendapat...keta wira auto 95

    emel: zamarul21@gmail.com

    ReplyDelete
  17. saudara aman,

    Jika dah pernah overhaul dan adjust tappet,bermakna kereta saudara telah melalui proses penyembuhan dalam 90 peratus:
    Bunyi bisisng pada enjin wira biasanya datang dari piston ring dan tappet.Skim silinder blok sebelum memasang piston ring yang baru boleh mengurangkan kira-kira 10 peratus bunyi bising tersebut dan 10 peratus lagi dengan adjust tappet.Jika camshaft ketat dan rocker arm yang ketat juga menyumbang kearah bunyi bising.Memadai dgn tukar camshaft tetapi pastikan rocker arm berada pada kelonggaran yang sesuai sebelum memasang nya.

    ReplyDelete
  18. Salam

    terima kasih atas balasan jawapan...nak tanya kos untuk tukar camshaft dan berapa hari keta akan masuk bengkel?

    ReplyDelete
  19. saudara aman,

    tukar camshaft jika upah saja berkemungkinan dibawah rm150 tidak termasuk camshaft,harga camshaft wira sekitar rm200 kebawah.Biasanya Tukar camshaft sehari boleh siap.

    ReplyDelete
  20. kereta saya baru sahaj direpair kerana terdpt minyak bocor di bawah enjin...saya x pasti apa yg ditukar..tpi yg pasti selepas repair keta saya jadi berat...gear tidak masuk dgn btul..sngkut2 terutama bila slow...bile brake gear masih ada..keta saya wira 1.5 thn 99 auto..apa agak2 nyak masalah saya tuan..mohon bantuan n pedpt...meknik yg saya hanta kete tu mcm x pandai je...dia just kata pas repair gdn kos rm 500 dier suh tukar gear box jer plak..hampes

    ReplyDelete
  21. saudara wira tahun 99 auto,

    Saya berpendapat ada kemungkinan kereta saudara terdapat minyak gear yang bocor yang kebiasaannya datang daripada seal gearbox yang telah keras,ada kemungkinan mekanik telah mengeluarkan kedua-dua drive shaft dan menukarnya setelah menukar seal gearbox,jika ini telah dilakukan kereta saudara tentu tidak akan mengalami kebocoran minyak gearbox lagi.Jika terdapat kesilapan semasa memasang drive shaft yang baru, ada kemungkinan kereta saudara akan mengalami keadaan gear yang tidak stabil.Cuba berjumpa mekanik yang lain untuk periksa semula kedudukan gearbox dan drive shaft tersebut serta minta mekanik pastikan juga minyak auto berada pada tahap yang sesuai,kjika kurang sila tambahkan.

    ReplyDelete
  22. terima kasih..at least bila htr kereta jabatan ke bengkel, xde la kena kelentong sgt dgn mekanik.
    thank you!

    ReplyDelete
  23. tumpang bertanya, kereta saya menggunakan enjin L5 turbo. Masalahnya adalah apabila kereta pada kelajuan 100km/h ade kedengaran bunyi letup-ltup tapi perlahan. Tetapi apabila boost nak masuk letup-letup jadi makin kuat dan boost susah nak masuk... ape masalah dia?

    ReplyDelete
  24. saudara L5 turbo,

    Pada kebiasaannya computer box akan jadi masalah bagi enjin turbo,sila dapatkan yang lain kemungkinan besar ianya kurang sesuai atau telah rosak.

    ReplyDelete
  25. salam,, nak tanya,, kalau minyak itam liking dkat exzos,, kne top overhaul ke???

    ReplyDelete
  26. saudara tak bernama

    Leaking ada banyak sebab,biasanya sebelum top overhaul kereta akan dipastkan mempunyai tanda2 tertentu yang perlukan top overhaul seperti gasket silinder pecah kerana enjin terlalu panas dan plug yang selalu dibasahi minyak hitam,dsbnya.
    jika saudara mendapati ada leaking minyak hitam disekitar ekzos kemungkinan besar terdapat minyak hitam yang bocor melalui getah penutup silinder serta silinder head yang tidak dikunci ketat,lakukan pembaikan kpd dua sebab ini dahulu.

    ReplyDelete
  27. salam..berapa kos uuntuk wat top overhaul untuk toyota altezza dan kenapa kereta tak pickup n minyak petrol cepat habis berbanding biasa dan plugs pula ade yang kelihatan seperti hitam pekat dan ekzos berbau petrol setelah di hidupkan enjin

    ReplyDelete
  28. salam...nak tanye n nak mintk pendapat...saye mengunakan wira 1.6..kenape ye kalau kereta tersenguk2..kabel plug n distributer dah tukar tapi masih tersenguk2...mungkin saudara boleh tolong masalah kereta saye????

    ReplyDelete
  29. saudara wira 1.6

    saya ada menyatakan sebelum ini bahawa kereta akan tersenggut2 atas 2 sebab sahaja iaitu sistem api yang tidak elok(masalah distributor,plug,kabel plug dan coil)serta masalah sistem miyak petrol(fuel filter kotor,fuel pump hampir rosak,karburator kotor dan tidak stabil pengawalan minyak,air filter yang kotor,ekzos sumbat dan injektor yang sumbat)
    pastikan saudara telah periksa semua ini berkeadaan elok.

    ReplyDelete
  30. saudara toyota altezza

    kos top overhaul bergantung pada top overhaul set,dan upah top overhaul biasanya sekitar rm300.Dari apa yang saudara nyatakan memang saudara harus segerakan keeta tersebut untuk top overhaul,tanda2 tersebut adalah tanda akhir minyak hitam dan petrol yang telah bercampur didalam kebuk silinder.

    ReplyDelete
  31. Salam Saudara Sord87,

    Saya ada kereta Wira 1.6 Manual Injection. Masalah ini baru lagi terjadi di mana bila saya buka aircond dan kipas aircond dan radiator berpusing, enjin akan bergegar. Bila kipas aircond dan radiator tidak berpusing, enjin tak bergegar. Apa masalah agaknya ya? Apa yang perlu saya buat? Adalah ini berpunca dari kipas radiator / aircond? Mohon pandangan saudara. Terima kasih.

    ReplyDelete
  32. saudara azhar,

    kereta saudara terlalu rendah rpm,oleh bitu gegaran terjadi agak kuat,betulkan timing enjin kereta saudara,tukar plug dan a/c switch untuk tinggikan timing bila aircond berfungsi.

    ReplyDelete
  33. assalamualaikum...

    saya pengguna honda accord ca3 menggunakan enjin b20a injection,masalah saya ialah

    -apabila saya menekan paddle minyak sampai habis rpm(free running)asap hitam akan kluar dengan banyak,klu setengah paddle tak kluar plak asap hitam...

    -berapakah kos klu buat overhoul..?

    ReplyDelete
  34. saudara jan

    rujuk kepada post top overhaul.Enjin saudara hanya mengeluarkan asap hitam dan bukan asap putih jika demikian kereta saudara harus melalui 2 proses untuk mengembalikan asap kepada sediakala.

    1)servis fuel injection,juga terdapat penyembur fuel injection yang boleh digunakan
    2)top overhaul


    kos terlibat berkemungkinan tidak melebihi rm 700

    ReplyDelete
  35. slm..brape anggaran untuk full overhaul wira sedan 1.5 carb di bengkel bos..al maklumla kwn keje kerani je..kne tgk budget dlu..utk info,kete kwn ade bunyi kuat kt dlm enjin,klu dgr lame2 bleh mendatangkan risau jln jauh..hrp dpt bantu..tq

    ReplyDelete
  36. saudara wira sedan 1.5

    anggaran overhaul adalah kira2 rm1000 kebawah termasuk upah jika

    1)Tukar ring
    2)tukar bering cam
    3)tukar bering crank
    4)tukar bering piston

    semua yang diatas ditukar tetapi jika crank shaft saudara hanya digilap.Lain pula jika ditukar disebabkan calar yang melampau kos akan bertambah kerana crank shaft sahaja berharga sekitar rm300

    ReplyDelete
  37. yoo broo...xlama ne aku nak joing pertandingan kemahiran ne...nak minta tips sket cmana nak overhoul enjin Campro dngan pantas???psal penilai bagi masa berberapa jam nak overhoul enjin tu sendiri..

    ReplyDelete
  38. saudara mbah dukun,

    1)set marking timing belt sebelum buka apa2
    2)tanggalkan semua hose air yang melekat pada head
    3)buka silinder head
    4)buka tangki minyak hitam dan tanggalkan semua skru melekat pada piston
    5)tolak piston dari bawah ke atas dan keluarkan piston

    bila semua bahagian yang patut ganti dah ganti,pasangkan ikut turutan diatas dari 5 ke 1

    Dalamasa 1 jam boleh siap buka dan pasang alatganti baru.

    ReplyDelete
  39. Salam saudara,

    Sekadar ingin mengucapkan terima kasih. Sebelum ini saya ada bertanya soalan berkenaan kereta saya bila buka aircond - kipas aircond dan radiator berpusing, enjin akan bergegar. Saya telah adjust timing seperti yang saudara sarankan, terbukti berkesan dan enjin sudah tidak bergegar. Terima kasih saudara. Blog ini banyak manfaat. Semoga terus berkongsi pengalaman dengan kami. :)

    ReplyDelete
  40. salam saudara..
    saya pengguna viva 1.0.. masalah yang saya hadapi sekarang adalah aircond kereta kekadang sejuk dan tidak..saya telah servey di kedai kereta dan kerosakan yang dikatakan adalah valve perlu ditukar..dan arganya sekitar rm3++ dan kedai lain plak kata RM4++..adakah harga dipasaran memang begitu?
    Trimas....

    ReplyDelete
  41. saudara viva 1.0

    Harga alatganti tersebut jika dikedai alatganti adalah sama,tetapi jika diwoksyop, jika berlainan adalah kerana ada kedai yang mengambil upah yang tinggi untuk sesuatu kerja.

    ReplyDelete
  42. bos, sy keta toyota vios 2006 tp mileage dia almost 200,000 km..patut utk top overhaul x sbb enjin ada bunyi agak kuat especially time start enjin..brp anggaran kos top overhaul bg vios ye? thanx..

    ReplyDelete
  43. saudara azrul superb,

    biasanya top overhaul dilakukan adalah kerana:-

    1)gasket silinder terbakar
    2)ketukan yang terlalu kuat (enjin knocking)
    3)makan minyak hitam
    4)enjin meletup2 kerana head dimasuki air
    5)Menukar semua set top overhaul untuk kelancaran enjin
    6)temperature enjin yang tidak stabil
    7)komponen head yang patah,haus atau rosak

    ReplyDelete
  44. Anggaran kos top overhaul vios adalah dbawah rm1000

    ReplyDelete
  45. nk tanya berapa anggaran kos top overhoul wira 1.6 manual..dan apa barang2 yang perlu ditukar...thanks

    ReplyDelete
  46. nk tanya brapa kos anggaran top overhoul wira 1.6 dan apa barang2 yang perlu ditukar..thanks

    ReplyDelete
  47. saudara sayuti9830,

    barang yang perlu ialah,

    1)top overhaul set
    2)plug

    anggaran kos rm800 kebawah jika barangan seperti seal dstributor,seal timing belt,minyak hitam dll tidak ditukar.

    ReplyDelete
  48. Akum..... Nk tnya skit, bpe costing top overhaul proton savvy

    ReplyDelete
  49. Akum.... Nak tnya bpe costing top overhaul prton savvy

    ReplyDelete
  50. saudara/i minamie,

    Kebiasaannya top overhaul upah sahaj memakan rm250 dan alatganti dianggarkan dalam rm250 juga

    ReplyDelete
  51. salam.wira auto 1.5 tahun 1999.sejak akhir2 ni enjin mesti dipanaskan dulu lebih kurang 10 minit waktu pagi.jika tidak engin menderu sukar masuk gear 2 atau D.bila dah panas tiada masalah.apa yang perlu dibaiki dan anggaran kos? terima kasih

    ReplyDelete
  52. saudara wira auto 1.5 1999

    idling atau Rpm kereta akan tinggi dulu bila dihidupkan dan ia akan turun sedikit2 dalam kadar yang agak cepat,tetapi dalam masalah saudara ,biasanya wira auto menjadi begitu keranan RPM yang tidak berjaya dikawal dengan cepat oleh semua vakum yang terdapat di distributor serta kegagalan plug yang banyak karbon dan filter yang kotor.

    Membaiki dengan merendahkan RPM atau biasa disebut ramai adjust timing,adjust distributor,tukar plug,filter boleh mengembalikan gear saudara kepada sediakala.

    ReplyDelete
  53. salam bro masalah kereta proton iswara saya ialah ndak boleh hidup..tetapi apabila saya pancing minyak melalui kaberator ia hidup kembali tetapi enjin begegar teruk..selepas itu sa cabut kabel plak no1,2,3 sekali gus enjin masih sekata.tetapi apabila sa cabut plak no4 enjin mati.sa syak spark plug rosak so sa gantikan yg baru..plug 1,2,dan3..basah dan hitam. plug no4 kering tetapi hitam..apabila spark plug uda d ganti..kereta ok seperti biasa..sehari selapas itu penyakit lama nya kembali.apabila sa ulangi langkah menganti plug ia ok balik begitu lah seterusnya..kaburator dan ac pump baru terima kasih

    ReplyDelete
  54. enjin 1.3 proton isawara
    kaberator,ac pump BARU
    PROBLEM- enjin tiba tiba susah mau start, apabila minyak d pancing dari kaberator baru lah enjin hidup tetapi ia begegar teruk.sa cabut kabel plug 1,2 dan 3 sekaligus enjin masih sekata tak ada perubahan.apabila sa pasang ketiga tiga kabel tersebut dan cabut kabel plug no 4 enjin terus mati..sa gantikan plug dengan yang baru enjin senang hidup one kick ja hehe..
    plug yg sa buka dalam keadaan plug 1,2dan 3 basah dan hitam, plug 4 kering tetapi hitam. sehari selapas itu penyakit enjin kembali pada yang asal..sa gunakan lankah ganti plug ia akan ok sehari dua begitulah seterusnya
    tolong terangkan dengan detail penyakit kereta sa..tq

    ReplyDelete
  55. saudara hacker,

    Nisbah angin dan minyak pada karburator saudar tidak sesuai,saudara perlu lakukan buang angin karburator dengan menutup lubang atas karburator dan buka sekali sekala sambil press minyak.Adjust skru angin dan minyak pada karburator untuk menstabilkan enjin.Ini semua dilakukan setelah saudara bersihkan plug atau tukar plug baru.Ini akan memakan masa sehingga pelarasan nisbah minyak dan angin dalam karburator stabil.

    ReplyDelete
  56. Assalamualaikum,
    Saya Halim - memiliki Proton Iswara Aeroback 1.3 tahun 2000.

    Masalah kereta saya ialah :-
    1) Macamana nak hilangkan bunyi teppet ketika kereta naik bukit atau semasa kereta kurang bertenaga untuk bergerak? Boleh ke dibuat sendiri tanpa overhaul?

    2) Enjin dan dashboard bergegar dan RPM turun ketika kipas aircond berputar (hidup), macamana saya boleh adjust RPM tersebut?

    Sekian dan diucapkan berjuta terimakasih kepada tuan blogger...

    ReplyDelete
  57. saudara halim -proton iswara aeroback,

    1.adjust tappet boleh buat sendiri jika saudara pernah belajar mekanikal automotif asas,jika tiada hantarlah ke mekanik kerana ada cara tertentu untuk adjust tappet dan juga terdapat bacan untuk kelegaannya.

    2.Gegaran enjin bilka kipas aircond berpusing adalah kerana idling atau timing yang tak stabil,adjust tappet kereta tersebut,tukar plug dan adjust distributor supaya RPM berkedudukan 1000 bacaan dan pastkan suis FICD supply tidak rosak.

    ReplyDelete
  58. salam...

    saya ade masalah dengan honda crv 2nd generation...
    kereta saya start keluar asap putih yang banyak bila stop kat lampu trafik...

    adekan tu salah sebab kena overhaul?
    berapa anggaran overhaul tuk crv model saya ni?

    jika saya terus juga pakai macam biasa tanpa overhaul ape akibat buruknya?

    terima kasih...

    ru61@pGGRNuSJ

    ReplyDelete
  59. saudara ru61@pGGRNuSJ

    asap putih yang banyak perlu overhaul,anggaran kos bagi honda crv sekitar rm2000

    ReplyDelete
  60. salam tuan. saya abeli dan ada soalan nak tanya berkenaan wira 1.5 karburetor saya. sebelum ni wira saya pernah alami overheating myk hitam leaking dan keluar asap putih. lepas hantar workshop masalah setel. tapi baru2 ni suhu enjin mcm x stabil kejap naik dan turun dan asap pulak ada bau petrol tengik yg agak kuat (tiada asap putih). perlu ke saya buat top overhaul sebab last kena overheating dulu mekanik suruh buat takut gasket terbakar. apa pendapat tuan?

    ReplyDelete
  61. saudara abeli (wira 1.5 karb)

    masalah bau minyak petrol yang kuat adalah masalah karburator selain dari hose yang bocor pada karburator,servis karburator dan pastikan segala hose kearah karburator dan fuel pump tidak bocor.Mengenai suhu yang tidak stabil ,periksa kipas radiator dan pastikan ia berpusing elok dan kuat,flush keluar air didalam radiator dan gantikan dengan air baru dan sedikit coolant,juga periksa thermostat dan pastikan thermostat tidak terlalu karat jika dah karat teruk gantikan dengan yang baru.

    Baca post saya mengenai thermostat.

    ReplyDelete
  62. bro tumpang tanya..aku pakai iswara 1.3m tahun 2001..masalah kereta hilang pickup dari gear 1 sampaila 5..tekan minyak dah mengaum mcm singa tapi pegi mcm siput..kereta stok je..agak-agak masalah klac plet ke? kalau tak silap last tuka klac plet 2006..milage dah 330k++

    ReplyDelete
  63. saudara iswara 2001,

    Masalah gear ada dua je,satu bearing,satu lagi klac plate.Kalau tekan klac tak berbunyi,bila lepas kat gearbox ada bunyi itu rosak bering klac,kalau dah tak pergi dari gear satu sampai 5,enjin mengaum memang kena ganti klac plate yang baru.

    ReplyDelete
  64. salam tuan, kia spectra saya ada masalah tersengguk2 masa baru start dan time idle.plug,koil,kabel plug smua br tukar,tp still bermasalah.pomen kata ada kesan air masuk dlm enjin,adakah yg tu punca masalah sengguk?dia kata perlu overhaul.kereta milage 220k.

    ReplyDelete
  65. saudara rizal azimi,

    Jika enjin berair masalah bau asap lain dari biasa,enjin bunyi mendap dan bila tekan minyak enjin akan mati dan susah dihidupkan.Jika tiada tanda2 seperti ini besar kemungkinan distributor saudara hampir rosak.

    ReplyDelete
  66. salam...

    kenapa quotation honda service bagi saya pergi baru2 ni sampai 4.5k...

    overhaul ni mahal sangat ke tuk crv?

    ru61@pGGRNuSJ

    ReplyDelete
  67. saudara ru61@pGGRNuSJ

    Harga akan jadi sebegitu setelah semua dalaman untuk overhaul di tukar bermakna part seperti dibawah ini turut diganti baru dan biasanya w/syop luar akan cuma bersih dan pakai semula jika masih elok.Komponen seperti:-

    1.4 Piston dan ring
    2.timing belt/chain
    3.crank shaft

    ReplyDelete
  68. Salam>
    Saya nak tanya bape kos untuk overhaul perdana sei engine standard, asap putih kuar waktu start engine dan juga masa kereta berjalan dan terasa berat.

    ReplyDelete
  69. saudara adyusoff,

    Perdana sei standard jika piston ok kos terlibat sekitar rm2000 ke bawah.

    ReplyDelete
  70. salam...

    bila diteliti asap putih yang keluar dari crv 2nd gen. saya jarang2 pulak...

    pada pendapat saudara perlu ke saya buat overhaul tu secepat mungkin?

    ape akibat jika saya tunda buat?

    saya berbelah bagi nak buat kat honda service or bengkel luar...

    harga pun beza 1k quotation mahal honda service berbanding bengkel yang saya nak pilih...
    mungkin dari penilaian masing2 saya pun tak tahu nak percaya yang mane...

    buat saya bertambah berfikir balik,bengkel luar perlu seminggu or lebih berbanding honda 4-5 hari...

    perlu bantuan pakar...

    tq.

    ru61@pGGRNuSJ

    ReplyDelete
  71. saudara ru61@pGGRNuSJ,

    Perhatikan betul betul asap tersebut.Jika asap putih berterusan saudara perlu buat overhaul dan jika kereta saudara hanya asap putih sekali sekala ada kemungkinan terdapat kebocoran pada injektor,beritahu mekanik supaya memeriksa injektor dan tukarkan mana yang berkemungkinan bocor dan meninggalkan kesan kehitaman pada ruang injektor.

    Dari apa yang saudara beritahu seolah2 kereta tersebut boleh digunakan berbanding kereta yang mengeluarkan asap putih berterusan yang hari demi hari semakiin semput.Cuba tkar injektor baharu dulu.

    ReplyDelete
  72. assalamualaikum saudara sord87

    sy pakai satria enjin 4g91 dohc injection.

    enjin sy mengalami leaking pada head enjin dan menghasilkan bunyi tappet.

    1) adakah sy perlu membuat top overhaul atau sekadar menukar gasket baru dan servis sedikit bahagian leaking tersebut?

    2) berapa kos utk top overhaul sekaligus tukar timing belt utk enjin sy?

    3) sekiranya hanya perlu servis bahagian leaking tersebut serta tukar gasket baru, berapa pulak kosnya berserta timing belt?

    TQ

    ReplyDelete
  73. Salam, saudara.. sy azlan pengguna wira 1.6 menual tahun 1997... masalah sy mengenai (asap putih)... kereta sy mengeluarkan asap putih apabila behenti dgn enjin hidup cnth bhenti di trafik light, apabila tekan minyak atau auto aircon banyak asap putih keluar tp apabila mula jalan asap ansur2 tiada (x nampak), dan semasa berundur banyak juga asap yg keluar. 1 lg kadang2 tu gear 2 dan 4 susah sikit nak masuk.. dari segi lain tiada masalah.. apa masalah kereta sy tu, apa perlu dilakukan dan anggaran kos..

    ReplyDelete
  74. saudara muhd azlan muhd saleh

    masalah asap putih yang sedikit kemudian hilang saudara perlu servis saja karburator tetapi jika asap berterusan warna putih dan berbau hangit saudara perlu buat top overhaul.Anggaran kos top overhaul adalah dibawah rm500.

    2.Tukar minyak gear dan adjust kabel klac.

    ReplyDelete
  75. saudara 04015rul,

    Jika enjin tidak mengalami kepanasan melampau,tukar silinder head gasket adalah memadai tetapi pastikan head dikunci pada kadar sepatutnya menggunakan top wrench.

    Jika saudara ingin menukar timing belt sekali ,saudara boleh terus buat top overhaul kerana kerja menukar gasket juga adalah berkaitan top overhaul dan kos serta upah tidak banyak beza.

    Top overhaul dan tukar timing belt kos sekitar rm 600 kebawah.

    ReplyDelete
  76. assalamualaikum saudara sord87,

    sy pemilik sebuah satria bernadikan 4g91 dohc injection

    head enjin sy mengalami leakage dan mengeluarkan bunyi tappet

    pada pendapat saudara, adakah sy perlu membuat top overhaul atau hanya sekadar servis head & tukar gasket shj? utk masalah tappet pulak mcmmana?

    dan berapa pula kos utk leakage dan masalah bunyi tappet ni?

    TQ

    ReplyDelete
  77. rupanya soalan sy sblm ni dah dijawab

    ReplyDelete
  78. mcmana pula dgn masalah bunyi tappet? apa yg patut sy buat dan berapa anggaran kos?

    ReplyDelete
  79. saudara 04015rul

    Biasanya jika buat top overhaul tappet akan diselaraskan semula dan jika saudara hanya ingin adjust tappet ia juga boleh dilakukan.Kos sekitar rm80 kebawah.

    ReplyDelete
  80. akum sedara, saya pakai kereta proton savvy. kereta saya mengalami masalah overheat walaupon bru sebulan saja keluar dr bengkel mmbuat top overhaul, tukar timing belt, water pump, servis radiator, tukar fan radiator, sensor radiator & termostat. saya bawa semula kereta ke bngkel tersebut dan mekanik bagitau mungkin masalah block pula...... sy nak mintak pandangan sedara la...... rse nya pe mslah sebenarnya kte sy nie..... mati akal nie......

    ReplyDelete
  81. saudara minamie,

    Saya rasa pada awal tulisan saya mengenai top overhaul ada saya nyatakan berkenaan skim head,dan kebiasaannya top overhaul yang disebabkan oleh overheating silinder head akan diskim supaya ia jadi rata olehkeranan kepanasan yang melampau.Pastikan silinder head diskim sebelum buat top overhaul.

    ReplyDelete
  82. Salam saudara
    Saya rezal memandu toyota alphard 2.4. 2 minggu lepas saya baru buat top overhaul sebab overheating kerana radiatoe fan tak berfungsi. Masalah timbul lepas overhaul ialah
    1. Rpm tinggi bila off aircond masa idle.
    2. Minyak enjin leaking sikit pada permukaan enjin

    utk makluman water pump head gasket termostat sdh ditukar. Head ada 10 skrew tp 8 drpdnya loosw sbb overheating dn thread baru sdh dibuat. Kos rm 100 utk sebatang. Total kos rm 3170 trmasuk mnyak hitam dn coolant serta thread baru utk skru. Adakh saya perlu rujuk balik mekanik yg sama dn minta dia bertanggungjawab ats kecuaian dia. Sblum ni tk pernah mnyak hitam leaking dn timing tinggi. Boleh tau tk knapa jd mcm tu? Masa yg diambil utk top overhaul lbh kurang dkt 2 minggu. Apa yg perlu saya buat? Enjin 2.4 guna timing chain dn utk adjust timing tk silap kena pakai komputer/ecu. Berapa kos utk diagnose agknya? Thanks saudara.

    ReplyDelete
  83. saudara rezal toyota alphard,

    Diagnose tidak melibatkan kos apa2.Pandanagan saya saudara kena jumpa mekanik dimana saudara buat top overhaul untuk adjust timing .

    RPM yang tinggi akan menambahkan lagi leaking pada mana2 permukaan yang berpunca dari skru silinder head yang tidak dikunci kemas.

    RPM adalah rendah sebelum aircond dihidupkan ,tindakan actuator untuk aircond akan meninggikan RPM.Pastikan actuator bertindak sepatutnya.


    Alatan seperti torque wrench untuk mengunci silinder head adalah alat wajib untuk mengunci head pada kadar sepatutnya.Pastikan ia digunakan.

    Diagnose dan adjust RPM untuk mempastikan keadaan kembali normal,jumpa mekanik tersebut semula.

    ReplyDelete
  84. Terima kasih saudara. Dn juga saya dapati air dlm reservoir berkurangan berbanding minggu lepas. Hmm mekanik ada bgtau kalau jalan jauh lepas buat thread baru akn mnyebabkn air kurang sikit. Tp saya blum pun jalan jauh lg tp air dh kurang dlm masa seminggu. Adakah mekanik tersebut kurang mahir? Ingat dh settle problem tp ada jgk lg..hmm. Dr rezal alphard.

    ReplyDelete
  85. saudara rezal alphard,

    Pada kebiasaannya jika air kurang ,water pump rosak tetapi saudara telah tukar water pump.

    Saya tidak berani mengatakan mekanik saudara tidak mahir,tetapi dalam pengalaman yang saya ada jika telah melakukan top overhaul selepas kereta mengalami kepanasan melampau sehingga takuk merah pada meter,skim head perlu dilakukan.

    Jika dari apa yang saudara beritau bila air kurang sedikit selepas top overhaul saya rasa skim head tidak dilakukan,ini bermakna enjin kereta tersebut masih lagi pada tahap kepanasan.

    Jumpa mekanik tersebut semula untuk semak mengenai skim head jika tidak tercatat dalam bil.

    ReplyDelete
  86. Salam

    baru lepas jumpa mekanik. Didapati yg menitis keluar adalah air bercampur coolant yg mungkin bocor dari hos ataupun o ring. Saya ingat minyak hitam. Utk mkluman head skimming dah dibuat dn dinyatakan dalam bil dgn kos rm 80.mungkin punca air dlm reservoir kurang disebabkn hal itu. Air di dalam radiator pada paras ok. Agknya berapa kos utk solve problem coolant leaking? Utk isu rpm tak stabil mekanik mngatakan timing tak boleh diadjust melalui setting pada ECU. Sdngkn setahu saya ia boleh diadjust setting pada ECU. Dia mngatakan mngkinproblem pada throttle body. Rezal Alphard

    ReplyDelete
  87. saudara rezal alphard

    kos baiki leaking anggaran tidak mencecah rm200.

    ada kemungkinan juga throttle body problem jika enjin timing telah didiagnose,memang kebiasaannya timing dilakukan dengan dengan setting ECU,mungkin mekanik dah jalankan diagnose tapi tak berhasil.

    Gerigi throttle body memang boleh patah dan rosak ,ada kemungkinan bila RPM saudara mendadak naik telah menyebabkan gerigi pada throttle body patah,minta mekanik tukar kit throttle body selain dari menukar itu juga adalah pilihan yang melibatkan kos dibawah rm150.

    ReplyDelete
  88. Terima kasih. Esok baru saya ke bengkel.

    ReplyDelete
  89. Saya nak tanya sbnarnya boleh ke buat head skimming pada head aluminium sbb overheating. Ada mekanik yg mnta tkar enjin terus sbb kalau tk tkr nti benda yg sama berlaku lagi. Rezal Alphard

    ReplyDelete
  90. saudara rezal alphard,

    skimming boleh dilakukan pada steel dan aluminium.Ketebalan skim head pula adalah bergantung kepada head tersebut dan biasanya sedikit saja kira2 .25 mm atau 1 hoon (bahasa mekanik).

    Jika enjin saudara masih hidup elok,temp\.suhu ok dan tiada gegaran kuat enjin masih boleh bertahan sehingga 5 tahun lagi.

    ReplyDelete
  91. Salam saudara sord87,

    Tempoh hari sy ada bertanya ttg masalah head leakage dan kos upah utk baiki.
    Sy dah beli metal head gasket, timing belt dgn minyak hitam. Cuma belum pasang kat enjin lagi.
    Hari tu sy ingat nak buat sendiri je keje tu sbb kalau buat kat bengkel takut upah tinggi pulak. Tapi tools sy x complete pulak. Tu lah sy tgh fikir lg nak buat mcmana.
    Dlm 2 - 3 hari ni sy ada jgk survey kat bengkel2 tnya brapa upah utk ganti head gasket dgn timing belt. Ada yg kata 350 lah 400 lah. Betul ke upah sampai mahal mcm tu? Kalau nak ganti gasket je xkan lah mahal sgt. Bkn nya sy nak suruh dia skim head tu ke, grind valve ke.

    Apa pendapat saudara ttg harga upah tu? Agak2 kalau kerja mcm tu, berapa anggaran kos?

    Sy ni pun study lagi, belum keje. Maintenance kete ni pun sy tanggung sendiri dgn duit biasiswa je. Poket sy pun xdelah tebal sgt nak bayar upah mahal2.

    Utk makluman, sy pengguna enjin 4g91 standard dohc injection. Xde mod apa2 racing spec pun. TQ.

    ReplyDelete
  92. Lupa nak bgtau, org bengkel tu ada jgk kata kalau nak buat top overhaul terus dia cas 800 dgn menggunakan brg2 yg sy beli sendiri tadi (metal head gasket, timing belt, minyak hitam).

    Utk pengetahuan saudara, bengkel yg sy maksudkan ni bkn lah bengkel biasa sy pergi. Sy pun bkn jenis yg stick dgn satu tempat, selalu tukar2 bengkel. So, direct and honest opinion amat digalakkan. TQ

    ReplyDelete
  93. saudara 04015rul,

    Biasanya kalau gunakan barang sendiri anggaran upah tukar timing belt kira2 rm80 dan tukar head gasket saja rm150 tanpa membuat grind valve dan skim head.

    Jika dibuat top overhaul penuh anggaran kos akan menjadi lebih tinggi rm800 adalah berpatutan.

    Saudara cuba periksa bengkel2 lain yang menjalankan kerja tukar belt dan head gasket dgn upah yang saya sebutkan diatas tadi.

    Jika saudara ingin buat sendiri pastikan marking timing belt diletakan betul pada kedudukan untuk head dan crank shaft.Setelah itu bersihkan permukaan piston,head dan blok,setelah itu pasangkan head gasket baru dan pastikan hose air dan timing belt diletakan semula seperti asal.Mengenai tappet saudara boleh berikan kerja tersebut pada mekanik anggaran kos dlm rm50.

    ReplyDelete
  94. Terima kasih atas maklumbalas saudara.

    Kalau nak buat top overhaul sendiri betul ke kena rendam head dlm minyak diesel selama 2 hari?

    Saudara ada bengkel x? Bengkel dekat mana?

    TQ

    ReplyDelete
  95. salam...
    saya pakai kereta iswara lmst (kereta kebal) 1.3 manual karburator..kereta saya baru siap buat top overhaul...bile on aircond rpm jatuh ke 600 dan kdg2 ok rpm 1000 kdg2 drop rpm 600...bile off rpm 1000..saya try adjust timing aircond tp still sama je kdg2 ok kdg2 xok..ape masalahnyer...bole tak bantu saya masalah ini...lagi satu,bile saya start enjin pagi2 je timing jatuh rpm600...bile lama sikit naik ke rpm 1200..ape mslhnyer? adakah berkaitan dgn aircond? tlg bantu saya...

    ReplyDelete
  96. saudara iswara lmst,

    Masalah ini adalah kecacatan top overhaul,jumpa mekanik saudara untuk membaikiknya,tiada kaitan dengan aircond.

    Periksa bil saudara adakah grind valve dilakukan,biasanya bila grind valve yang tidak sempurna dan bocor sahaja yang akan menyebabkan RPM tidak terkawal.

    ReplyDelete
  97. saudara 04015rul,

    Suka saya nyatakan disini JANGAN GUNAKAN DIESEL BERLEBIHAN UNTUK MENCUCI ENJIN SEKALIPUN MERENDAMNYA.

    INI ADALAH KERANA DIESEL ADALAH MINYAK YANG MENINGGALKAN KESAN LAMA PADA ENJIN DAN AKAN MENGELUARKAN ASAP YANG BANYAK SELEPAS TOP OVERHAUL.

    DIESEL HANYA DIGUNAKAN UNTUK MENCUCI DENGAN BERUS KERANA IA MURAH.TERDAPAT BAHAN KIMIA PENCUCI ENJIN DIPASARAN.

    SELEPAS CUCI HEAD DSBNYA BASUH DENGAN AIR DAN KERINGKAN PADA CAHAYA MATAHARI SEHINGGA BETUL2 KERING.

    Buat masa sekarang saya sibuk dengan urusan membaiki forklift dikilang2 dan tidak berpeluang mengambil kerja2 membaiki kereta.

    ReplyDelete
  98. saudara 04015rul,

    Suka saya nyatakan disini JANGAN GUNAKAN DIESEL BERLEBIHAN UNTUK MENCUCI ENJIN SEKALIPUN MERENDAMNYA.

    INI ADALAH KERANA DIESEL ADALAH MINYAK YANG MENINGGALKAN KESAN LAMA PADA ENJIN DAN AKAN MENGELUARKAN ASAP YANG BANYAK SELEPAS TOP OVERHAUL.

    DIESEL HANYA DIGUNAKAN UNTUK MENCUCI DENGAN BERUS KERANA IA MURAH.TERDAPAT BAHAN KIMIA PENCUCI ENJIN DIPASARAN.

    SELEPAS CUCI HEAD DSBNYA BASUH DENGAN AIR DAN KERINGKAN PADA CAHAYA MATAHARI SEHINGGA BETUL2 KERING.

    Buat masa sekarang saya sibuk dengan urusan membaiki forklift dikilang2 dan tidak berpeluang mengambil kerja2 membaiki kereta.

    ReplyDelete
  99. Salam..

    Saya pengguna Wira SE 1.5(A) tahun 2004. Saya baru hantar kereta saya untuk full Overhaul. Apakah pantang-pantang yang harus saya patuhi dan berapa lama (km)? Satu lagi leh naik Bukit Tinggi, Pahang tak selepas overhaul?

    -Rayz-

    ReplyDelete
  100. saudara rayz,

    Selepas overhaul kereta jangan dipecut laju melebihi 80 km untuk membiasakan piston ring,piston dan crank shaft bering untuk sebati dengan minyak hitam .Jangkaan kira2 2 minggu selepas overhaul,untuk keadaan jalan yang memanjat bukit gunakan gear yang sesuai sepert 2 dan 3.

    ReplyDelete
  101. Makasih bro...

    Ada satu lagi kemusykilan, ada yg kata kena bawa bwh 80km/h hanya untuk 1000km dan ada yg kata sampai 5000km baru leh bawa laju cam biasa. Saya tak tahu nak ikut yang mana satu...

    -Rayz-

    ReplyDelete
  102. saudara Rayz,

    kira2 500-1000 km jangan speed melebihi 100 km/jam.Setelah itu terpulang kepada saudara Rayz.

    ReplyDelete
  103. Salam...
    Sya nak tahu apa beza antara general overhaul dan top overhaul dan apa sebabnya compressor berbunyi kuat bila enjin dihidupkan. Kereta wira 98 1.6 manual.

    ReplyDelete
  104. saudara araz,

    Overhaul adalah kerana:-
    1)Piston ring yang berbunyi
    2)Asap putih yang banyak
    3)Crank shaft yang calar
    4)Engine bearing yang haus
    5)Terlalu banyak makan minyak hitam

    Top overhaul
    1)Kepanasan melampau
    2)Makan minyak hitam
    3)Prestasi enjin uang rendah
    4)Gasket head pecah
    5)Head yang pecah
    6)Rotor arm patah

    Kompressor akan berbunyi kuat jika
    1)Kurang minyak kompressor
    2)bearing kompressor pecah
    3)Magnet Clutch goyang
    4)Belting kendur
    5)Gas bocor

    ReplyDelete
  105. saya pakai kete iswara 1.3(kete kebal),mslh saya kete bau asap(di dalam kete) semasa memandu 100kmh ke atas.mslh ke2 minyak itam semakin kurang dan tiada leakg.ape mslh kete sye.bp kos untuk tukar piston 1.3 kpd 1.5 serta korek blok

    ReplyDelete
  106. salam. saya baru lepas hantar kete kat bengkel. mekanik tu ambik upah 300 buat top overhaul menggunakan barang2 saya sendiri. agak2 okay x upah tu?

    satu lagi kalau nak masuk gear tu ada bunyi cam kasar biasanya apa masalahnya? biasanya nak masuk gear 2 dan 3.

    dan kenapa kipas radiator sy hanya berfungsi bila aircond on? bila kipas compressor berpusing baru kipas radiator pusing sekali. kalau off aircond, kipas mmg tak function.

    tq

    ReplyDelete
  107. saudara 04015rul

    Upah rm300 adalah upah biasa dikenakan untuk top overhaul.

    Untuk gear sebenarnya tiada kena mengena dengan top overhaul kerana gear tidak disentuh langsung akantetapi jika RPM tinggi mungkin menyebabkan gear jadi kasar dan susah masuk,tuning enjin bisa membantu.

    Masalah kipas yang bertindak bila on aircon adalah masalah relay,periksa semula relay kereta saudara di tempat top overhaul tersebut.

    ReplyDelete
  108. saudara mat

    masalah bau asap dalam kereta biasa datang dari enjin,pastikan ekzos saudara di enjin tidak bocor dan pastikan ruang udara untuk angin luar tertutup rapat bila memandu.

    masalah makan minyak hitam kena buat top overhaul dan jika saudara buat keputusan nak overhaul tukar piston dan skim blok itu lebih baik tetapi pastikan semua seal untuk valve ditukar.

    4 piston baru anggaran adalah rm600 dan korek blok rm200

    ReplyDelete
  109. Salam.
    Van Ford Spectron 1.8 tahun 1991. Masalah van sekarang...
    -bila start susah nak hidup,x stabil rpm dan mati.byk kali stat baru boleh,tapi kena tekan pedal laa.
    -bila jalan van jadi semput2,xde power macam abis clutch.padahal baru tukar clutch.
    -cek minyak itam memang kurang byk.
    -jumpa mekanik tukar spark plug,kabel plug dah test tapi masih sama masalah.

    Dia kata kena buat top overhaul sebab piston no.3 missfire walaupun dah cek kabel plug dan tukar plug.

    adakah sebab overheat,gasket dah terbakat?siap suma anggaran rm700..perlu ke tukar timing belt sebab seingat saya dah lama xtukar(12tahun) sebab sangat jarang pakai..setahun 1000-2000km je jalan(panaskan enjin).

    Minta pendapat pakar sedara,terima kasih..cikgu shah.

    ReplyDelete
  110. cikgu shah,

    Masalah begini adalah masalah distributor,jika ia menggunakan contact point ,tukar contact point baru dan pastikan memasangnya pada kelegaan (clearance yang sesuai untuk ford sekitar 15-20mm dan jika ia menggunakan distributor elektronik ,dapatkan distributor yang lain dan pastikan juga bila memasang distributor bergerigi pastikan kedudukan betul2 tepat.

    Jumpa mekanik untuk lakukan jika cikgu shah tidak memasangnya sendiri.

    Mengenai tukar timing belt itu bergantung kepada cikgu shah sendiri,jika cikgu rasa ia dah terlalu lusuh maka ia patut ditukar memandangkan terklalu banyak tahun dilalui tanpa menukarnya.

    ReplyDelete
  111. mekanik dah cek distributer dan contact point sekali masa 2.lagipun dah ditukar xsampai setahun lagi. Dan adakah ia menyebabkan mintak itam hilang banyak?saya cek dah tinggal takat low line,banyak hilang tu..last saya bawak mula2 ok,kemudian van jadi sangat berat,kena drop gear 4,3 dan rpm dah naik cecah 4-5k rpm tapi xde power langsung. siap ada bunyi macam motobot enjin,xkuat sangat tapi memang saya syak 3piston je yang berfungsi..pomen pun kata begitu.dulu penah terjadi pada keta lain,tukar cable pug setel masalah.

    Jadi xperlu saya buat top overhaul laa?memang upah buat top dalam rm300 termasuk skim head dan grind valve? saya ingat nak bli barang sendiri head gasket,valve seal.ada lagi yang perlu dibeli?

    terima kasih atas respons pantas,bagus sedara sord87..saya sokong 111% sedara bagi ilmu begini.

    ReplyDelete
  112. alhamdulillah kerana dah setel masalah cikgu shah,top overhaul adalah perkara terbaik yang saudara telah pilih!

    ReplyDelete
  113. as salam

    Sya menggunakan CRV tahun 1999...nak tanya kenapa ketika drive injin mati secara tiba-tiba..kemudian hidup balik..then mati smula...apakah puncanya..terima kasih

    ReplyDelete
  114. assalam..

    saya menggunaka CRV tahun 1999...pernah terjadi injin mati secara tiba-tiba ketika drive...kenapa ye? terima kasih...

    ReplyDelete
  115. saudara zha,

    masalah hidup tiba2 mati dan hidup semula adalah masalah fuel pump,tukar fuel pump adalah satu bentuk penyelesaian.

    ReplyDelete
  116. Saya tinggal di sungai buloh. Boleh tak rekomen mekanik yang boleh cek/repair/tukar karburetor dengan baik a.k.a specialist kampung la. Enjin 4g13 8V tapi dah buat tapak dan guna karburetor butterfly 12V. Masalah rpm tak stabil, bila enjin dah panas susah nak hidup hingga memaksa saya bukak bonet dan pusing skru rpm utk naikkan rpm dan bila enjin hidup, pusing balik skru untuk turunkan rpm. Saya takut bila dah tukar karburetor, masalah tak selesai a.k.a. bukan itu punca masalah sebenar

    ReplyDelete
  117. saudara karburator/rpm

    Terlalu banyak angin dalam karburator adalah punca ia tidak dapat berfungsi dengan baik.Saudara kena servis karburator tersebut dan buat setting semula untuk menyesuaikannya dengan penggunaa tapak yang saudara katakan.

    Apa yang saya boleh bantu ialah saudara tukar guna air filter sport untuk angin yang lebih terkawal.

    Walaupunbegitu setting untuk karburator amat perlu.

    Cuba dapatkan mekanik disekitar kampung baru subang untuk setting karburator.

    ReplyDelete
  118. assalamualaikum.. Tumpang tanya camana mahu buka vavle seal tanpa buka head...

    ReplyDelete
  119. saudara buka valve seal,

    Boleh buuka tapi mungkin ada masalah bila nak pasang semula spring valve yang biasa dipasang menggunakan alat valve refacer yang mencengkam head untuk digunakan.

    Buka rocker arm,ketuk spring valve dengan berlandaskan socket atau alat tinggi bulat.

    ReplyDelete
  120. salam.saya menggunakan wira auto 1.5 tahun 2002.minggu lepas saya dah hantar bengkel untuk buat top overhaul serta dah tukar piston ring & gasket.lepas tu bwk mmg best sb rs mcm enjin baru.cuma yg jadi masalah bila bwk laju lbh dr 100km/j tiba2 keluar asap putih tebal kt ekzos (mcm org dbkl sembur nyamuk).takut jgk tgk masa tu.bila slow xde keluar asap tu.check minyak enjin paras ok.kt ekzos pun xde klua minyak/air.skg ni bwk bwh 100km/j jelah.so,ape prob kete ni?

    ReplyDelete
  121. saudara wira 1.5 auto 2002

    Kalau mengikut kiraan teknikal kereta yang baru lepas overhaul tidak boleh bawa lebih dari 80 km/j untuk kira2 2 minggu ataupun kira2 200-300 km.

    Harap2 piston ring tidak rosak.Saya sarankan saudara bawa dahulu sehingga kira2 sebulan ataupun 5000 km jika asap tersebut hilang bernakna kesan cucian minyak diesel atau petrol dalam komponen enjin akan hilang juga.

    Kadangkala terdapat bahan cucian yang menyebabkan asap tebal tersebut,bila habis dan kering asap tersebut akan hilang dengan sendirinya.

    ReplyDelete
  122. salam saudara sord87,

    enjin kete sy tiba2 mati kat tgh2 highway. masa tu tgh bawak biasa2 je dlm 80-90km/h. dah tu takleh start. battery okay. minyak bnyk lagi. bunyi starter ada tapi enjin takleh hidup.

    ada kwn kata maybe fuel pump rosak. boleh jadi ke? kalau betul lah fuel pump rosak, brapa agak2 ongkos fuel pump tu dan brapa anggaran upah?

    utk makluman sy pengguna enjin 4g91 injection.

    TQ

    ReplyDelete
  123. saudara 04015rul,

    1)Jika bunyi kosong saja timing belt putus
    2)Jika terdapat crank dah sedikit nak idup-fuel pump rosak
    3)Jika anda boleh cabutkan satu plag dan lekatkan semula pada kabelnya,letakan pada enjin jika ada percikan api pada plug -tiada masalah api.

    Anggaran fuel pump kira2 rm200 bawah termasuk upah

    ReplyDelete
  124. kenapa ada bau minyak petrol semasa memandu didalam kereta. saya guna persona auto.

    ReplyDelete
  125. Assalamualaikum

    saya pennguna iswara 1.3 manual tahun 2000
    Masalah kereta yang saya alami skrang:
    -Bila kereta mula gerak akan ada sidikit bunyi seperti henjutan spring, lebih kerap n kuat bila jalan tak rata, bonggol dan selekoh.
    -sy telah menukar absorber masih bunyi lagi.
    -tayar baru tukar tahun lepas,..adakah masalah spring dah lowered atau sebaliknya??
    terima kasih

    ReplyDelete
  126. saudara iswara 1.3 tahun 2000 lowered spring

    Biasa yang terjadi adalah masalah lower arm .Tukar lower arm dimana terdengar bunyi tersebut kanan atau kiri.

    ReplyDelete
  127. saudara pesona auto bau minyak petrol

    Selain daripada tidak menutup pintu ketika mengisi minyak petrol sebab lain kenapa bau petrol berbau dalam kereta adalah

    1.Hose petrol bocor
    2.Lubang angin luar tidak bertutup rapat
    3.Fuel filter yang kotor
    air filter yang kotor

    ReplyDelete
  128. Salam..

    Sy ada masalah dgn kereta sy..enjin kereta sy 1.5 sohc..sy pakai cam duration 280..sy juga memasang alat ecu pigyback emanage..tp masalahnya sekarang kereta sy 'jerking' & juga meletop2..sy sudah check spark plug,distributor & cable plug..semuanya dlm keadaan baik..sudah byk yg sy cuba tp jerking & meletop2 tu masih ada..tetapi kadang2 ok.. Harap saudara bole tlg sy.. -am-

    ReplyDelete
  129. saudara ecu piggyback emanage,

    Alat tersebut menyelaraskan tuning fuel dan ignition oleh itu jika terdapat ketidakseragaman antara keduanya ia akan dikesan da n seterusnya keupayaannya untuk mengesan tersekat dan menjadikan pelarasan tidak betul.

    Saya sarankan saudara menukar air filter dan membersihkan karbon yang banyak terdapat dalam enjin gunakan decarbonizer seperti MACC dsbnya untuk membersihkan permukaan atas piston.

    ReplyDelete
  130. Saudara sord87,

    Sy am..sy Lupa nak bagi tahu kenapa distributor sy adjust advance sampai habis tetap tiada knocking? Sy ada mnukar distributor sy kepada yg baru tp tetap tiada knocking..harap saudara boleh bg pendapat,terima kasih..

    ReplyDelete
  131. saudara izham mohd yatim

    saya tak pasti apa yang saudara maksudkan mengenai knocking,tetapi jika distributor telah ditukar enjin masih tidak hidup ,periksa kabel dan plug jika api ada bermakna sistem mniyak bermasalah.

    untuk pengetahuan knocking adalah ketukan dalam enjin.

    ReplyDelete
  132. Saudara sord

    Maksud knocking sy adalah bnyi di bahagian enjin apabila kita mengadvan kan distributor utk mdpt api yg lbh..pada 1 tahap yg tinggi engin akan mngeluar kan bnyi menandakan api lbh..lebih2 lg apabila aircond di pasang dan menaiki bukit.

    ReplyDelete
  133. salam saudara sord87

    mengenai enjin kereta saya yang mati kat tgh2 jalan haritu:

    pomen sy dah siapkan kete sy. dia ganti fuel pump baru dan alternator dia gantikan dgn yg 2nd hand sbb dia kata alternator sy dah rosak sbb wire return kat alternator sy longgar. dan dia buat balik wiring dgn relay kat enjin sy. sy kena rm500.

    apa pendapat saudara? terima kasih

    ReplyDelete
  134. saudara 04015rul,

    Fuel pump yang gagal berfungsi dan menyebabkan enjin mati adalah fenomena biasa terjadi untuk kebanyakan kereta.Kegagalan berfungsi juga adalah kebanyakannya berpunca dari wiring dan fuel pump rosak,olehsebab itu menukar alternator dan menyempurnakan wiring adalah sebahagian besar jalan penyelesaian terbaik untuk komponen yang telah lama digunakan.

    Harga juga agak berpatutan juka komponen yang diganti dapat bertahan lama dan biasanya sebuah alternator mampu bertahan melebihi 5 tahun.

    ReplyDelete
  135. saudara izham mohd yatim

    Apa yang saudara maksudkan adalah alat yang dipanggil distributor diaphragm iaitu alat berbentuk bulat bersebelahan distributor,alat tersebut menggunakan vakum dan mempunyai hose untuk meninggikan rpm untuk idling ketika enjin memerlujkan lebih kekeuatan untuk bergerak.

    Periksa hose yang bersambung dengan alat tersebut dan jika ia bocor gantikan dan jika itu tidak membantu saudara harus tukarkannya.

    ReplyDelete
  136. salam,
    saya nak tanya satu soalan, saya guna toyota camry 2.0e tahun 2003, masalah sekarang kereta enjin saya gegar sedikit bila bukak air cond, pas gegar enjin kembali normal.berapa kos baikpulih kereta saya ini. utk pengetahuan saudara mounting saya baru tukar

    ReplyDelete
  137. saudara aizat,

    Tuning enjin toyota tersebut dan pastikan tindakbalas FICD supply bertindak apabila aircond dihidupkan.

    ReplyDelete
  138. Kereta saya, persona elegance baharu saja dihantar semalam utk fix masalah overheat. Technician tu kata nak tukar engine head. So, sa bg okay jer lah since tu bole claim warranty. Hari ini, sa mendapat berita bahawa keta tu telah siap sepenuhnya, siap tkr head engine, thermostat n di servis sekali. Sa boleh paham la kalo sa kna bayar engine oil, coolant dan oil filter tu. Tp kenapa ada nak servis pula? Sa bru ja servis keta sebln yg lalu. Dan kilometer pun tak mencukupi lg tu... Huhu. Sgt musykil dan berharap dpt mencari jwpan dgn tuan yg berpengalaman. Sebelum sa pergi menjemput keta tu esok pagi......

    ReplyDelete
  139. saudari proud momma,

    Bila buat top overhaul coolant dan air abis semua keluar memang kena gantikan yang baru begitu juga minyak enjin dan oil filter,walaupun minyak enjin tak semua keluar tetapi ada lebih baik ia ditukar kerana takut2 termasuk habuk dan dari bersihkan head dan carakerja membuang air dari enjin.

    Mungkin saudari kena bayar untuk minyak enjin dan oil filter serta coolant yang baru tapi tak mengapa asalkan ia berjaya mengembalikan tahap kepanasan normal enjin kereta saudari.

    ReplyDelete
  140. helpful bulletin!! keep up this sweet stuff
    Here is my webpage - Homes for sale in mcallen tx

    ReplyDelete
  141. salam,

    enjin kereta sy telah di top overhaul sebulan yg lalu kerana didapati leaking pada head. setelah sebulan pakai, didapati sekarang head enjin sy leaking lagi. kwn sy kata ada tanda2 air telah masuk ke dalam enjin sy dan telah bercampur dgn minyak hitam. air dlm radiator juga berbunyi mcm mendidih setelah enjin dimatikan walaupun enjin tidak panas. sy bercadang hendak berjumpa semula dgn pomen yg membuat top overhaul kereta saya. cuma saya risau takut sy terpaksa berbelanja membeli topset dan kena cas upah top overhaul lagi.

    apa pandangan saudara kalau air bercampur dgn minyak hitam dan apa keburukan yg mungkin akan berlaku?

    thanks

    ReplyDelete
  142. saudara 04015rul,

    Silap yang boleh berlaku semasa top overhaul adalah:)

    1.head tak skim (enjin panas)
    2.grind valve tak sempurna
    3.push rod tak kunci sekata
    4.tak tukar valve yang bengkok
    5.terlalun kuat kunci sehingga pecah head
    6.Tak cuci bersih permikaan head dan blog

    Ini adalah kesilapan mekanik,tiada kos yang patut terlibat untuk membaikinya semula.

    Air bercampur minyak hitam akan memberhentikan enjin bila sampai masanya dimana terlalu banyak air dalam head.

    ReplyDelete
  143. Salam bro, nk tya, sy pkai kancil 850,selalu overheat bila berenti, terutama time x pasang aircond.time padang aircond, ada kurang ckit, tpi still mcm tgi jer,.itu hari dah htr servis radiator pun, mslh ni still sama jgk. jadi, klu kes mcm ni, nk kna top overhaul ker, atau tukr trus radiator tue,? Keta hari2 pkai g kje, dan klu kna top overhaul, biasa apa brg yg ditukar yer? tlg mntk senaraikan, at least sy blh bli brg sendiri. Tq, slm.

    ReplyDelete
  144. saudara kancil 850,enjin panas

    Tukar thermostat dan water pump.Tak perlu overhaul,pastikan kipas radiator juga berpusing seperti sebelum terjadi demikian.

    ReplyDelete
  145. salam bro nak tanya sikit pasal kereta honda civic sh4 kenapa kepala plug cepat hitam berkarbon dan enjin jadi miss(lembab)dlm masa 1 minggu dah 2x tukar ,adakah twin caburetornya bermasalah sebab asap hitam banyak dan kena buat ada dijual ke seal kit utk caburetor,sekarang ni minyak petrol dah lebih pakai kenapa, ada pomen kata kena buat top overhaul minta pandangan saudara bro

    ReplyDelete
  146. saudara civic sh4,

    Pada asasnya top overhaul adalah penyelesaian terbaik,dapat membersihkan dalaman,grind valve dan tukar semua seal pada valve sekaligus mengurangkan karbon.

    Servis karburator,tukar air filter dan setting semula karburator sedikit membantu jika sh4 biasa bukan recond.

    Misfire yang banyak membentuk karbon pada plug akibat setting karburator yang rapuh,jika tiada karb kit boleh juga gunakan karburator honda lain ,buat tapak baru.

    Petrol yang naik mendadak sebab karbon itu biasa terjadi dan ramai yang gunakan karbon cleaner bagi mengelakan kos yang tinggi utk top overhaul.

    Klik banner karb cleaner MACC pada blog dan cuba.

    ReplyDelete
  147. salam tuan, saya sabri.. saya nk tanye sikit..saya ade pakai wira 1.5 injection tahun 2002.. hari tu kreta saya ada over heat sebab pipe atas yg sambung ke tangki air tu tercabut time tngah drive.. macam mane pipe tu boleh tercabut ye?? adakah sebab die tendang sebab overheat tu? saya selalu check air die, and ok je..

    selepas kejadian tu, temperature macam xstabil..saya rase macam kene buat top overhaul..so saya bawak g workshop, tp mekenik tu cakap xperlu buat overhaul lg. tp die cadangkan supaya saya buang termostat tu..tak pakai termostat lg ok die cakap.. so saya xpakai termostat tu lg la skang ni..skarang ni saya konpius samada perlu buat top overhaul ke tak? sebab saya risau gasket terbakar je time overheat tu.. boleh x kita just bukak enjin and tukar gasket tu shj tampa buat skim head tu? satu lg, apakah tanda2 kreta tu perlu buat top overhaul?
    trima kasih.

    sabri_endeavour@yahoo.com

    ReplyDelete
  148. saudara sabri,

    Jika kepanasan semasa drive tak mencecah tahap merah.gasket head diandaikan tidak pecah.

    Thermostat pada kereta adalah amat digalakan digunakan kerana bukan saja kipas dan radiator bertindak menggunakan thermostat malah coolant sensor,gantikan thermostat baru dan servis radiator saudara jika tahap panas tak sampai tanda merah semasa kejadian berlaku.

    Getah akan tercabut sebab enjin panas atau air kering.

    ReplyDelete
  149. saga89 8valve
    saya pengguna saga lama karburetor 1.5cc tpi masalah saya sekarang bila kereta nak hidupkn awal pagi, hidup sekejap mati tpi bila pedal minyak dimain2 kan baru enjin hidup tpi dlm keadan pedal minyak di tekan2..RPM tidak stabil.lebih kurg 2 minit baru mencecah 1000rpm,bila petang keadaan rpm turun ke 500rpm kereta begegar habis bila slow..bila jln laju kemudian slow bunyi ekzos meletup2.
    saya ada periksa keadaan distributor masih ok cuma cap distributor keadaan gigi rompang2,tpi alirn api masi ada..

    1.karburetor baru servis
    2. plug&kabel baru tukar

    kereta skg masih jga begitu..sya hrp2kn dgn bantuan dari blog ini dpt membantu..TQ

    ReplyDelete
  150. saudara 89 8 valve

    Masalah begini akan terjadi bila mana minyak yang lambat sampai untuk pembakaran,dan ini adalah disebabkan oleh fuel pump.Olehkerana fuel pump yang lemah,lebih2 lagi fuel pump proton saudara yang menggunakan sistem manual.Tukar fuel pump tersebut dan pastikan karuratorv diset semula oleh mekanik.

    Distributor cap mestilah bertutup rapat dan tidak pecah atau rosak,pastikan ianya muat seperti asal supaya api tidak merebak dan keluar ketempat lain.

    3.Jika saudara buka distributor pastikan ia dipasang semula dengan betul olehkerana proton 8 valve ini menggunakan gigi bukannya elektronik,pastikan enjin dimarking dahulu sebelum membuka distributor.

    4.Letupan diekzos adalah kerana terdapat minyak yang lambat dibakar,setting karburator semula dan laksanakan apa yang disebut dengan betul

    ReplyDelete
  151. Salam saudara sord87

    Saya Asri, Kereta Kembara tahun 2004. Bunyi enjin kembara saya seperti dalam video kerosakan kereta- Kesan dari makan minyak hitam. Soalan saya

    1- Adakah kena buat overhaul secepat mungkin

    2- Berapakah kos overhaul untuk kembara

    Harap encik dapat membantu. Terimakasih

    p/s: setahun lebih dah bunyi cam tu

    ReplyDelete
  152. Salam saudara sord87

    Saya Asri, Kereta Kembara tahun 2004. Bunyi enjin kembara saya seperti dalam video kerosakan kereta- Kesan dari makan minyak hitam. Soalan saya

    1- Adakah kena buat overhaul secepat mungkin

    2- Berapakah kos overhaul untuk kembara

    Harap encik dapat membantu. Terimakasih

    p/s: setahun lebih dah bunyi cam tu

    ReplyDelete
  153. saudara asri,

    Kesan dari makan minyak hitam akan menyebabkan calar pada enjin bering dan menambahkan lagi bunyi seperti dalam video tersebut.Overhaul adalah jalan terbaik untuk masalah ini dan kebiasaanya kos overhaul kembara =menelan belanja kira2 rm 1200 termasuk upah.

    Pastikan juga carakerja top overhaul dilakukan,tukar valve seal dan head gasket.

    ReplyDelete
  154. Terimakasih Saudara sord87 atas jawapan dan penerangan.

    ReplyDelete
  155. Macam mana kalau plug tercabut kitika nak bila plug..kene buka head atau camana

    ReplyDelete
  156. saudara plug tercabut,

    jika elektrod pecah sedara masih boleh guna spanar sama,kerana spanar masih dapat cengkam plug untuk tarik keluar,tapi jika sampai patah dibawah benang spanar terpaksalah kena keluarkan head

    ReplyDelete
  157. Asslm..

    Kereta saya (Kancil Mira L502 turbo standard) punya masalah semput2..

    Apabila selalu dipandu semput2 tadi kurang berlaku tetapi sekiranya jarang dipandu semput2 tadi menjadi-jadi..

    Apakah punca masalah berkenaan (pendapat Saudara secara amnya)

    Bolehkan disebabkan wiring yg kurang sempurna??

    Masalah fuel pump??

    Terima kasih atas respon Saudara

    ReplyDelete
  158. saudara Ns,

    Karbon yang banyak pada plug menyebabkan semput terjadi,apabila tidak dipandu karbon akan berkumpul dan mengeras dan menjadikannya lebih semput.

    Bersihkan throttle body,tukar plug dan air filter supaya ia pulih sediakala.

    ReplyDelete
  159. Assalamualaikum sord87,
    saya menggunakan honda civic tshun 93 auto transmission,saya x hidupkan kereta baru 2 hari,tp masalahnya saya x dapat nk hidupkan kereta.bila saya start je,sy akan dengar bunyi relay dan bunyi oil pump je.nk katakan masalah bateri,cuba on lampu dan semua nyala dengan ok.tp sekarang ni dah semalaman cuba start.tp x hidup jgk.harap saudara dapat bantu..

    ReplyDelete
  160. Saudara Sord87,

    Terima kasih atas maklumbalas..
    Menurut abg saya (yg menjaga kereta saya sekarang) kesemua perkara yg disarankan Saudara telah dilakukan tetapi perkara sama masih berlaku..

    Semoga Saudara dapat memberi pandangan Saudara untuk mengelakkan kami ditipu oleh bengkel yang tidak bertanggungjawab..

    Terima kasih

    ReplyDelete
  161. saudara NS

    Jika fuel pump juga telah ditukar dan apa yang saya cadangkan telah dibuat,biasanya takan jadi masalah demikian melainkan terdapat kerosakan pada coil dan kabel plug.Pastikan tiada api yang pecah dimana2 komponen api seperti distributor dan kabel plug.

    ReplyDelete
  162. saudara rizuan rozi,

    dapatkan relay starter dan pasangkan.Pastikan juga kabel bateri tidak kotor dan benar2 ketat.

    ReplyDelete
  163. Terima Kasih Saudara Sord87,nnt sya cuba dlu...apa2 inform sya bagitahu

    ReplyDelete
  164. Abg Sord87..
    sy mempunyai mslh dgn enjin kereta kancil 850 knocking, dh buat top overhaul. Skrg knocking dh kurang tp bila tekan minyak knocking kuat.
    Mekanik kata perlu tukar camshaft sebab dh bengkok, sy nk tanya saudara adakah mslh camshaft atau crankshaft perlu tukar?

    ReplyDelete
  165. saudara Ulan,

    Bunyi crankshaft adalah disebabkan oleh enjin bering yang dah calar ataupun crankshaft tersebut telah calar,Ini adalah kerja2 overhaul.

    Berbeza dengan camshaft ia berada dlm silinder head,tukar pun mudah akan tetapi jika bunyi tersebut kuat seperti kreek2222 dan berterusan ada kemungkinan enjin bering dah calar perlukan overhaul.

    Tetapi jika saudara pasti bunyi terjadi dari atas tukar camshaft adalah lebih baik dan pastikan rocker arm tidak rosak dan tappet diadjust dengan baik.

    ReplyDelete
  166. Abg Sord87..
    bunyi knocking kedengaran dr bhg atas, tetapi tidak kuat. hanya kedengaran jika enjin dihidupkan waktu pagi dan juga bila sy tekan minyak. Apabila enjin sudah panas, bunyi enjin kembali normal kecuali tekan minyak kuat.
    Adakah ini kerosakan camshaft?
    Bolehkah camshaft racing cth: piper camshaft (L2) di pasang pada enjin standard?
    terima kasih..
    Berapa kos alatganti camshaft di pasaran kerana sy di swak?

    ReplyDelete
  167. saudara Ulan,

    Bunyi itu memang bunyi di bahagian camshaft,tetapi yang biasa berlaku adalah terdapat rocker arm yang ada
    masalah.

    Terdapat kira2 4 rocker arm ,pastikan di kiri atau kanan bunyi tersebut,keluarkan rocker arm tersebut dan gantikan.

    Jika gantikan sekali dengan camshaft pun tak mengapa cuma kosnya agak lebih kira2 rm350 begitu.

    Camshaft piper boleh asalkan kedudukannya tidak beralih dan sesuai dipadankan dengan tappet dsbnya.

    ReplyDelete
  168. Terima kasih abg sord87, nampaknya keta masuk workshop lg la bln nie..

    ReplyDelete
  169. Salam saudara..klu enjin karb 4g91....mcmmane nk ejaskan tepet sbb tepet berbunyi bising dan bolehke pki distributor 12 valve yg di ubahsuai....xde leaking ke nnt

    ReplyDelete
  170. saudara zainuddin mat,

    Distributor yang diubahsuai tetapi muat dan oil seal yang elok tak menyebabkan leaking.

    Adjust tappet seperti biasa pada kelegaan inlet 10 exhaust 15,guna ukuran pillar gauge.

    http://kerosakankereta.blogspot.com/2011/10/menyelaraskan-tappet-kereta-dan-muzik.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mengikut foreman yang tgk kereta saya tu..kena tukar hydraulic lifter kesemuanya untuk menghilangkan bunyi tersebut..pada pandangan saudara elok saya tukar ataupon benda tu bleh servis sahaja

      Delete
  171. saudara zainuddin mat,

    Tukar semua dah termasuk dalam top overhaul,malah top overhaul set pun tak terdapat semua lifter tersebut.

    Biasanya enjin wira 4g91 adjust tappet pun dah hilang bunyi,tapi jika saudara rasa dah lama sangat guna tukar semua adalah lebih baik ,malah akan lebih baik jika adjust tappet dgn benda baru tepat.

    ReplyDelete
  172. salam saudara...
    sy pakai engine 4g91 twincam,kereta sy baru saja beberapa harini timing belt putus... ble sy dah tukar timing belt,engine sempot,meletop2.. skunk ni dlm proses top overhaul... ble sy cek,valve ekzos 2 batang bengkok,dan valve intake 2 batang jugak bengkok.. sy ade tye pomen,dye kate kene tukar sume valve sekali kalau salah satu valve bengkok.. tp ade jugak yg kate tukar mana yang bengkok sahaja.. sy pulak dalam dilema kekurangan duit ni.. =P ape pendapat saudara?? boleh ke kalau sy tukar yang bengkok sahaja?

    TERIMA KASIH..

    ReplyDelete
  173. saudara Jay B A

    Tukar yang bengkok saja takpe tak perlu tukar semua!





    ReplyDelete
  174. aslm bro sya nk tanya. sya ada iswara 1.3 manual baru2 ni sya convert ke auto 3speed. masaalah nya dlm keadaan biasa (neutral) rpm dia 1k. bila tukar ke d atau r rpm trus drop ke 700. ini menjadikan satu body bergegar. prob ni bertambah teruk klu dlm keadaan on air cond. tlg bagi pandangan. tkasih. khalil muar.

    ReplyDelete
  175. saudara bertanya rpm drop,

    Olehkerana bebanan torque converter auto gearbox adalah lebih daripada clutch plate menjadikan prestasi enjin menurun begitu juga rpm.

    Untuk menyesuaikannya ramai yang menukar kepada karburator yang lebih tinggi dan membina tapak karburator untuk menambahkan prestasi enjin dan membuat setting semula untuk angin dan minyak bercampur sehingga rpm jadi stabil.

    Oleh sebab itu ramai juga yang menukar ke enjin cc lebih tinggi bila menggunakan gearbox auto.

    ReplyDelete
  176. t.kasih atas pandangan bro. ada cadangan nk guna caburater apa tuk stabilkan/ kurangkan gegaran.

    ReplyDelete
  177. saudara boleh gunakan karburator 1.5 saga atau mitsubishi

    ReplyDelete
  178. bolehkah caburater 1.3 di upgrade ke 1.5. misalnya tukar kit? tkasih.

    ReplyDelete
  179. tak boleh kerana kebanyakan saiz repair kit 1.5 tak muat untuk 1.3

    ReplyDelete
  180. Kia optima 2004. Makan minyak itam. Bfapa kos nak baik pulih dan barang barang

    ReplyDelete
  181. saudara unknown,

    Top overhaul perlukan barangan seperti top overhaul set,minyak hitam,oil filter dan plug.

    Olehkerana barangan alatganti kia agak mahal kos barang saja kira2 rm3-400 sahaja dan kos membaiki termasuk upah dan barangan yang tidak dijangka jika rosak mencecah rm1000 sahaja

    ReplyDelete
  182. salam bos,saya pakai kereta perdana sei..masalahnya kereta saya semput sampai mati enjin,saya dah tukar plak,fuell filter,plak cable tapi tak berhasil...satu hari anak saya masukkan air kedalam ezos sampai penuh dan semput pun hilang dalam 2 mggu,skarang ni semput tu datang balik..ape sbnrnya masaalah keta saya ni ye..tolong ye bos...faizal chemor...

    ReplyDelete
  183. saudara faizal chemor,

    masalah ni biasanya masalah karbon yang banyak dlm enjin dan perlukan pembersihan injektor,boleh mula dengan dapatkan injektor clener dan semburkan keruang injektor dan bersihkan termasuk di throttle body.

    Selain itu saudara boleh adjustkan distributor supaya tahap minyak dan angin lebih sekata dan tukarkan juga air filter.

    Jika karbon terlampau banyak dan apa yang saya sebutkan tidak membantu top overhaul perlu dilakukan.

    ReplyDelete
  184. Saya sedang belajar buat top overhaul sendiri iswara 1.3 akibat timing belt putus.Saya tiada pengalaman cuma bertanya pada mekanik apa perlu dibuat. Bagaimana saya nak pastikan proses grind valve telah sempurna?

    ReplyDelete
  185. saudara hafiz,

    terbaikan head masukan semula valve letakan semula seal supaya ketat sedikit dan gunakan petrol untuk melihat dimana tempat yang petrol boeh melepasinya.

    Periksa satu2 jika masih bocor grind semula tetapi grind bukanlah menggosoknya berulang kali cukup sekadar valve paste melicinkan permukaan tepi valve.

    ReplyDelete
  186. Asslmkm saudara saya baru selesai membuat topoverhaul sendiri pas dipasang semula enjin tak dapat dihidupkan apakah masalahnya?

    ReplyDelete
  187. saudara zul munira

    Periksa ini semula

    1.Marking timing belt
    2.Marking head
    3.Distributor
    4.Compress
    5.spark plug ada api atau tak
    6.Minyak naik atau tidak-periksa karburator atau injektor atau fuel pump
    7.Fius fuel pump
    8.Pastikan crank ada

    ReplyDelete
  188. Asslmkm saudara,saya baru selesai membuat top overhaul sendiri dengan mengikut aturannya pas dipasang semula enjin tak dapat dihidupkan untuk pengatahuan timing belt making tepat dan api pun ada,saya menggunakan kereta satria injection 1.3 manual thn 06 jd apakah masalahnya?Satu lg skru pengikathead kalu patah adakah boleh menjejaskan prestasi enjn? kalau tak bt trip lain?t.k zul.

    ReplyDelete
  189. saudara zul munira,

    skru head patah kena keluarkan dan ganti atau buat benang baru untuk sku tersebut,memang akan mengganggu prestasi.betulkan dulu kerana ia mungkin menjadi sebab utama enjin tak hidup kerana compress bocor.

    jika buat grind valve elok,tak leaking,fuel pump ok,minyak naik tentu hidup,tapi ikat head dulu ketat,buat benang skru baru.

    ReplyDelete
  190. Berapakah sukatan top wrench untuk kereta proton?

    ReplyDelete
  191. Assalamualaikum..saudara sord..saya nk bertanya..adakah alternator boleh diservis?dan kalau blh diservis.berapakah anggaran kos servis?dan kalau x boleh..berapa anggaran nk tukar altenator.sy pakai honda civic eg..model enjin single cam.

    ReplyDelete
  192. saudara rizuan rozi,

    Alternator memang boleh diservis.Menukar carbon brass dan membersihkan kotoran adalah apa yang biasa dilakukan bila diservis.Anggarn kos sekitar rm100 dan jika ditukar pula bagi Honda sekitar Rm300 sahaja

    ReplyDelete
  193. saudara zul munira,

    sukatan torque wrench head untuk proton sekitar rm45-55 sahaja.

    ReplyDelete
  194. Salam tuan...saya pengguna nissan sentra n16 taun 2002. baru2 nie saya manghadapai masalah overheating. Yang peliknya bila kipas berpusing maka temperature akan naik. Bila kipas stop, dia turun balik. Segala barang2 yg berkaitan dengan air telah saya buat, malah top overhaul pon dah buat. Tapi dapat gune sehari je trus overheating balik. Tapi kali nie sehingga air masuk ke dalam enjin. Mekanik kata suruh tukar enjin sebab blok dah bengkok. Soalan saya:
    1. Macam mana simptom blok bengkok?
    2. Bolehkah head yang baru diskim, diskim lagi sekali?
    3. Mgknkah disebabkan pendawaian atau ape2 sensor kerana bila kipas berpusing temp akan naik tetapi bila kipas stop, temp turun semula walaupun bukan dengan keadaan asal disamping air akan ditendang keluar di spare tank.

    Harap Tuan dapat membantu saya kerana sudah ribuan ringgit habis dalam masa 3 bulan sahaja untuk pembaikan. Kalau blok yang bengkok mgkn 3 4 ribu lagi nak top up. Cume nak kepastian samada tukar enjin adalah penyelesaian muktamad bagi masalah tersebut atau tidak. Sekian terima kasih.

    ReplyDelete
  195. saudara nissan n16

    1.blok tak bengkok ia hanya boleh retak dan merekah dan rekahan biasanya boleh dilihat dengan mata kasar dan amat jarang blok mengalami kjeretakan melainkan kesilapan pemasangan atau hentakan yang kuat bia piston pecah tetapi ini memang jarang berlaku kerana bila ini berlaku kereta akan terus berhenti.

    2.Head yang boleh dskim ada hadnya,hanya machinist yang berpengalaman tahu akan had sepatutnya,jika dskim juga enjin lebih cepat jadi panas.Biasanya maslah overheating yang begini adalah kerana head yang tidak mampu lagi menahan kekuatan enjin dan biasanya head akan diganti terus dengan yang lain.

    3.Sperti yang saya katakan head saudara telah rosak sejak mula lagi itulah sebabnya temperature tetap panas samada kipas berpusing atau tidak,dapatkan satu head yang baru adalah lebih terjamin.

    ReplyDelete
  196. kalau nak bukak head mesti ade adjust marking kan?soalan saya macam mana nak adjust marking kat cam pulley sebelom buka head..harap ade tunjuk ajar

    (vindiesel)

    ReplyDelete

Terimakasih yang tak terhingga kepada Tuan/Puan/Dato/Datin/Yang berhormat/Encik/Cik Puan serta saudara/i pengunjung blog yang budiman . JUTAAN MAAF DIPOHON jika pertanyaan lambat dijawab.Segala soalan PASTI akan dijawab dan jawapan akan menyusul seberapa segera,sila kembali semula untuk melihat jawapan!

Diharapkan kepada Tuan/Puan/Dato/Datin/Yang berhormat/Encik/Cik Puan serta saudara/i pengunjung budiman yang mengajukan soalan supaya memberikan gambaran keseluruhan kerosakan dan jenis kereta supaya jawapan yang terus kepada masalah dapat diberikan.

Jutaan terimakasih juga kepada yang memberikan sumbangan jawapan berdasarkan penggunaan model kereta yang sama dan pastikan model kereta juga diberitahu ketika mengajukan soalan.
Semuga apa yang diutarakan dalam jawapan dapat memberikan sedikit sebanyak manfaat untuk semua.

Nota:Kos baiki dan alatganti adalah anggaran,ia mungkin lebih atau kurang,Harap maklum!

Nota penting:Jangan ajukan soalan pada ruangan Google Reply untuk pos lama tahun-tahun sebelum 2016 dan juga diharap pengunjung tidak menggunakan butang Reply pada Page post blog ini ,Ini kerana soalan tersebut tidak akan dipaparkan oleh Pihak Google,saya akan siarkan soalan yang tidak dapat dijawab pada ruangan Google Reply ini pada pos saya di Google Plus beserta pencerahan dan penyelesaiannya.

Apa yang terbaik datangnya dari Allah dan yang buruk itu datangnya dari kekhilafan diri saya sendiri,

>