Mekanik kereta: IPad baru dari Apple
Jika Mahukan Panduan Dan Nasihat Dari Mekanik
Anda Boleh Whatsapp Terus Ke+60173023492

Jan 30, 2010

IPad baru dari Apple

Salam,

Hari ini bersamaan 30 januari 2010 nie adalah hari Thaipusam dan seluruh warga Malaysia yang berbangsa Hindu akan meninggalkan kawasan kediaman dan berkunjung ke ibunegara Kuala Lumpur atau tempat khasnya di Batu Caves Selangor.Berkenaan hari Thaipusam nie aku tak banyak tau tapi yang aku tahu adalah pembawa Kavadi akan bersiap dan menyertai perarakan disekitar kawasan sembahyang ugama tersebut.Kavadi adalah sejenis peralatan yang ditusuk kedalam kulit  pembawa Kavadi dengan menggunakan besi tajam.


Nampaknya dah banyak pulak aku cerita pasal Kavadi nie(sekadar yang aku tahu dah ingin ambil tahu),tapi apa yang aku nak cerita pagi ni adalah berkenaan iPad .Mungkin ramai yang dah tahu pasal iPad ni kerana dah berada dalam pasaran dan harganya sekitar RM1700-2500.Ini bukan promosi sekadar nak menilaai sejauh mana teknologi terbaru komputer dari Steve Jobs(tokeh Apple).

Dari apa yang aku dah research iPad ni kegunaan terhad cuma internet,photo,games dan kemungkinan akan terdapat kamera juga pada masa akan datang.Yang menarik tentang iPad ni adalah saiznya yang kecil dan berkapasiti 3Gigabyte ataupun senang cerita besar le dari kebanyakan laptop dan mungkin juga kelajuan tinggi sebab tu ia menggunakan skrin sesentuh.

Untuk mereka yang hidup dalam kesibukan kerja dan lifestyle elok gunakan ni sebab ia ringan,senang nak bawa,skrin sesentuh dan gig yang besar..Banyak gak laman yang aku tengok pasal teknologi dari Apple ni dan kebanyakan photo yang aku lihat nampak elok jugak pembuatannya dan harganya pun rendah juga tak perlu pakai PDA kalau dah pakai iPad nie-senang juga le!.







No comments:

Post a Comment

Terimakasih yang tak terhingga kepada Tuan/Puan/Dato/Datin/Yang berhormat/Encik/Cik Puan serta saudara/i pengunjung blog yang budiman . JUTAAN MAAF DIPOHON jika pertanyaan lambat dijawab.Segala soalan PASTI akan dijawab dan jawapan akan menyusul seberapa segera,sila kembali semula untuk melihat jawapan!

Diharapkan kepada Tuan/Puan/Dato/Datin/Yang berhormat/Encik/Cik Puan serta saudara/i pengunjung budiman yang mengajukan soalan supaya memberikan gambaran keseluruhan kerosakan dan jenis kereta supaya jawapan yang terus kepada masalah dapat diberikan.

Jutaan terimakasih juga kepada yang memberikan sumbangan jawapan berdasarkan penggunaan model kereta yang sama dan pastikan model kereta juga diberitahu ketika mengajukan soalan.
Semuga apa yang diutarakan dalam jawapan dapat memberikan sedikit sebanyak manfaat untuk semua.

Nota:Kos baiki dan alatganti adalah anggaran,ia mungkin lebih atau kurang,Harap maklum!

Nota penting:Jangan ajukan soalan pada ruangan Google Reply untuk pos lama tahun-tahun sebelum 2016 dan juga diharap pengunjung tidak menggunakan butang Reply pada Page post blog ini ,Ini kerana soalan tersebut tidak akan dipaparkan oleh Pihak Google,saya akan siarkan soalan yang tidak dapat dijawab pada ruangan Google Reply ini pada pos saya di Google Plus beserta pencerahan dan penyelesaiannya.

Apa yang terbaik datangnya dari Allah dan yang buruk itu datangnya dari kekhilafan diri saya sendiri,

>