Mekanik kereta: Maulidur rasul
Jika Mahukan Panduan Dan Nasihat Dari Mekanik
Anda Boleh Whatsapp Terus Ke +60173023492

Feb 25, 2010

Maulidur rasul

Selamat menyambut maulidur rasul untuk semua pengunjung blog kerosakan kereta pada 26 Februari 2010 bersamaan 12 rabiulawal hijrah.Semuga kita berjaya mengerjakan ibadah dengan lebih sempurna dan mengikut segala ajaran nabi muhammad S.A.W dengan lebih tertib.Berjaya juga memperbanyakkan berselawat di hari keputeraan baginda dan seterusnya dalam hari-hari mendatang.

wassalam dari admin blog-kerosakan kereta


4 comments:

 1. Salam Maulidul Rasul.. ehehehe patutla rase macam kenai gambar tuh.

  ReplyDelete
 2. Tak salah mengingati Nabi melalui maulidurasul. Ambil sunnah Nabi perbuatan atau pengucapan kerana itu yang Nabi tinggalkan untuk kita selain Al-Quran. Walaupun maulud nabi ini bidaah tetapi ianya bidaah hasanah yang membawa kebaikan.

  Tak berarak pun tak pe.......hehehe

  ReplyDelete
 3. Salam En.Pomen...sy pakai myvi 1.3,thn ne masuk thn k4,mslh sy..bila nk brake time corner,tayar hadapan akn bunyi grrrrek grrekk,tayar akan rasa begetar sdkt bila nk jln lurus,pnh skli emergency brake,bunyi tu keluar lagi,biasanya kat tayar hadapan..n lagi 1,bnde ne kerap berlaku ketika hujan atau jalan basah..knp ye?..harap en.pomen bole bantu..T.kasih

  ReplyDelete
  Replies
  1. wslm,jika brek pad belum diganti,mesti ganti ,pastikan gunakan yang original untuk mengelakan bunyi berulang,gantikan stereng rod juga

   Delete

Terimakasih yang tak terhingga kepada Tuan/Puan/Dato/Datin/TanSri/Puan Sri/Yang berhormat/Encik/Cik Puan serta saudara/i pengunjung blog yang budiman . JUTAAN MAAF DIPOHON jika pertanyaan lambat dijawab.

Segala soalan PASTI akan dijawab dan jawapan akan menyusul seberapa segera,sila kembali semula untuk melihat jawapan!

Diharapkan kepada Tuan/Puan/Dato/Datin/Yang berhormat/Encik/Cik Puan serta saudara/i pengunjung budiman yang mengajukan soalan supaya memberikan gambaran keseluruhan kerosakan dan jenis kereta supaya jawapan yang terus kepada masalah dapat diberikan.

Jutaan terimakasih juga kepada yang memberikan sumbangan jawapan berdasarkan penggunaan model kereta yang sama dan pastikan model kereta juga diberitahu ketika mengajukan soalan.

Semuga apa yang diutarakan dalam jawapan dapat memberikan sedikit sebanyak manfaat untuk semua.

Nota:Kos baiki dan alatganti adalah anggaran,ia mungkin lebih atau kurang,Harap maklum!

NOTA PENTING:KEMUKAKAN SOALAN PADA RUANG KOMEN BARU LEBIH BAIK KERANA JIKA ANDA AJUKAN SOALAN PADA REPLY DI SATU SOALAN LAIN ,GOOGLE TIDAK AKAN SIARKAN SOALAN TERSEBUT DAN PIHAK KAMI TIDAK DAPAT MENJAWABNYA.

Apa yang terbaik datangnya dari Allah dan yang buruk itu datangnya dari kekhilafan diri saya sendiri,

>