Mekanik kereta: Buat duit dengan blog bahasa Malaysia dan Google Insight
Jika Mahukan Panduan Dan Nasihat Dari Mekanik
Anda Boleh Whatsapp Terus Ke+60173023492

Jun 8, 2010

Buat duit dengan blog bahasa Malaysia dan Google Insight

Salam,


Post yang tidak terdapat dalam intisari post blog kerosakan kereta adalah post mengenai blog Google Adsense.Seperti mana yang kita ketahui ramai yang menggunakan Google sebagai browser dan tidak kurang juga yang menggunakan aplikasi lain seperti video(Google video),pengiklanan (Google Adwords dan Google Adsense),perhubungan (Google Chat),Blog (Google Blogspot.com) ,Google homepage dan sebagainya.

Samada anda sedar atau tidak sedar Google banyak memberi peluang kepada pengguna untuk menikmati sekali pendapatan bersama dengan Google melalui banyak cara contohnya Google Adwords dan google Adsense.Dua cara ini adalah dengan mendapatkan pendapatan pasif daripada pengiklanan yang menyiarkan iklan di laman Blog atau website anda.Cara ini amat mudah dan kebiasaannya ramai pengguna internet akan menyediakan satu ruang untuk mendapatkan sedikit pendapatan dari Google Adsense dan Adwords ini.

Baru-baru ini pula Google telah melancarkan Google Insight yang memberi peluang untuk pengguna Google menyenaraipendek sesuatu produk atau laman yang paling digemari diseluruh dunia.Carakerja ini amat penting untuk blogger yang inginkan pendapatan komisyen dari produk Amazon,Ebay dsbnya.



Untuk mereka yang belum tahu mengenai Google Adsense anda boleh layari banyak blog berkenaan Adsense dan Adwords ini.tapi kebanyakannya terlalu komplikated dan amat susah untuk difahami dengan cara cepat atau pantas.Akantetapi ramai daripada pengguna internet tahu bagaimana hendak membuat blog atau website tetapi tidak tahu pula ingin meletakkan iklan Google Adsense bagi blog berbahasa Melayu dsbnya.Ini adalah kerana iklan Google hanya menyiarkan iklan untuk blog berbahasa inggeris sepenuhnya.

Ramai dari pengguna internet gemar membuat blog mudah seperti blog keluarga,blog masakan,blog percutian keluarga dan blog santai seperti blog perjalanan kehidupan seharian.Ini adalah amat bagus sekali bagi kerana ini adalah cara mudah yang ingin tenagakerja blog kerosakan kereta kupas dan berikan idea bagaimana mendapatkan wang dari blog berbahasa melayu seperti ini.Permudahkan diri anda sambil menjana wang dari blog anda.

Cara yang amat mudah adalah dengan menambah sedikit html ataupun meletakkan kod bahasa dalam html iklan Google seperti berikut:-
(Perhatikan pengubahan kod dibawah)


Jika tanpa penambahan kod google_language="en"; seperti diatas didalam mana-mana blog berbahasa Malaysia anda tidak akan dapat melihat iklan google langsung setiap kali anda menggunakan kod adsense tersebut samada di blog ataupun website melainkan anda menggunakan kod html adsense yang tersedia ada.


Dengan sedikit penambahan kepada kod tersebut anda akan memanafaatkan blog anda dengan iklan dari Google Adsense dlm Bahasa Malaysia dan seterusnya blog anda akan menjana wang dari Google tidak kira blog anda blog rasmi ataupun sekadar blog harian dalam topik yang mudah seperti blog yang telah dinyatakan seperti diatas.Jadi kesimpulannya untuk menjana duit dengan senang melalui blog ialah dengan membina blog dalam kategori yang anda suka dan letakan iklan Google adsense.anda tentu berjaya jika anda terus mencuba.

Pada waktu ini Google telah membuka laluan kepada Blog Bahasa Malaysia untuk diletakan iklan Google Adsense ,tak perlu lagi penambahan kod seperti diatas.Pastikan tidak mengubah kod adsense jika tidak mahu dibanned oleh Google.(updated at 10 a.m 4/11/2012

Sekian!Wassalam








5 comments:

  1. Salam,

    Tak tau nak tanya kat mana. Harap boleh membantu. Kereta Kancil 660 (usia 6 tahun) Isteri saya ada masalah bergegar kat bahagian tempat memandu. Gegaran tu macam seolah-olah tayar pancit. Tapi bila check kat tayar nampak ok dan takde masalah. Gegaran tu berlaku kadang-kadang je. Bila dah berhenti agak sekejap, keadaan balik seperti biasa. Masalahnya pomen pun tak tau sebab time dia org bawak takde lak masalah tsb. Saya sendiri pun kebetulan mengalaminya walaupun isteri pernah komplen.

    ReplyDelete
  2. menjawab soalan zayteck,gegaran selalunya disebabkan oleh sistem tayar termasuk stering rod,ball joint dan drive shaft.Kebiasaannya kereta kancil gegaran tersebut datangnya dari stering rod ,dan gegaran tersebut akan hilang bila bola stering rod berada pada kedudukan betul, itu yang mrenjadikan kadangkala ada dan tiada.Untuk lebih pastikan suruh pomen check keseluruhan semua penyambungan keroda dgn mengoncang roda bila keereta berhenti dan lihat keadaan gegaran pada roda,ini memamng tentu dapat dibuktikan dan lihat sekali bearing roda tayar depan sekali.

    ReplyDelete
  3. Terima kasih atas nasihat dan jawapan saudara. Saya akan cuba suruh pomen check kat bahagian2 yang berkaitan.

    ReplyDelete
  4. sama - sama tolong...

    paling mudah buat duit....hanya klik iklan yang diberi ja...tak payah pening kepala...daftar ja dah dapat duit..masuk dulu kalau tak percaya

    ( two dollar setiap clik 100% )

    http://www.twodollarclick.com/index.php?ref=rohimy

    ReplyDelete
  5. Salam admin. Tumpang Iklan:-

    Beribu2 rakyat Malaysia mula menjana wang RM10000 ribu sebulan dengan menggunakan smartphone sahaja.
    Anda bila lagi?. Teringin nak cuba?.
    Semudah 1,2,3. Masuk web, daftar,Install app, dan tekan RUN. Duit terus masuk ke akaun bank tanpa bertangguh. Sungguh

    [MASUK WEB DAN TERUS INSTALL UNTUK DAPAT DUIT RM10000 SEKARANG!]

    ReplyDelete

Terimakasih yang tak terhingga kepada Tuan/Puan/Dato/Datin/Yang berhormat/Encik/Cik Puan serta saudara/i pengunjung blog yang budiman . JUTAAN MAAF DIPOHON jika pertanyaan lambat dijawab.Segala soalan PASTI akan dijawab dan jawapan akan menyusul seberapa segera,sila kembali semula untuk melihat jawapan!

Diharapkan kepada Tuan/Puan/Dato/Datin/Yang berhormat/Encik/Cik Puan serta saudara/i pengunjung budiman yang mengajukan soalan supaya memberikan gambaran keseluruhan kerosakan dan jenis kereta supaya jawapan yang terus kepada masalah dapat diberikan.

Jutaan terimakasih juga kepada yang memberikan sumbangan jawapan berdasarkan penggunaan model kereta yang sama dan pastikan model kereta juga diberitahu ketika mengajukan soalan.
Semuga apa yang diutarakan dalam jawapan dapat memberikan sedikit sebanyak manfaat untuk semua.

Nota:Kos baiki dan alatganti adalah anggaran,ia mungkin lebih atau kurang,Harap maklum!

Nota penting:Jangan ajukan soalan pada ruangan Google Reply untuk pos lama tahun-tahun sebelum 2016 dan juga diharap pengunjung tidak menggunakan butang Reply pada Page post blog ini ,Ini kerana soalan tersebut tidak akan dipaparkan oleh Pihak Google,saya akan siarkan soalan yang tidak dapat dijawab pada ruangan Google Reply ini pada pos saya di Google Plus beserta pencerahan dan penyelesaiannya.

Apa yang terbaik datangnya dari Allah dan yang buruk itu datangnya dari kekhilafan diri saya sendiri,

>