Mekanik kereta: Ramadhan al Mubarak
Jika Mahukan Panduan Dan Nasihat Dari Mekanik
Anda Boleh Whatsapp Terus Ke+60173023492

Aug 11, 2010

Ramadhan al Mubarak

Salam,

Pertamanya blog kerosakan kereta mengucapkan selamat menyambut ramadhan al mubarak kepada muslim dan muslimat dan seterusnya mengucapkan terimakasih kepada pengunjung dgn soalan yang telah diajukan,sila lihat semula jawapan yang telah diberikan pada blog post yang anda telah lawati sebelum ini.

Blog kerosakan kereta juga memohon berbanyak maaf kepada pengunjung jika terdapat ayat dan perkataan yang tidak disenangi disepanjang blogpost yang telah disiarkan.Semuga jalinan persahabatn udara antara blog dan pengunjung kekal seadanya.

Hari ini bermulalah lembaran baru ramadhan al mubarak yang rata-rata Muslim diseluruh dunia akan menyambutnya dengan rasa syukur kerana berpeluang meraih sebanyak pahala yang diingini dalam bulan ini dalam banyak cara terutamanya solat tarawih,bersedekah,byar duit fitrah dan juga amalan sunat yang lain seperti mengunci anggota badan mata,telinga dsbnya.

Blog kerosakan kereta mengucapkan selamat menyambut ramadhan dan pastikan segala amalan dengan keikhlasan bermula dari niat puasa sehinggalah kepada berbuka puasa.

Sekian.

JADUAL WAKTU BERBUKA PUASA DAN IMSAK WILAYAH PERSEKUTUAN DAN PUTRAJAYA
Click 'sini' untuk download jadual waktu berbuka puasa dan imsak 2010.

2 comments:

  1. Saya baru tukar reverse switch gen2. Masalahnya selepas tukar, gear reverse dan 5 terasa berat. Apa kaitannya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tiada kaitan,tukar minyak gear dan autofilter adalah lebih baik

      Delete

Terimakasih yang tak terhingga kepada Tuan/Puan/Dato/Datin/TanSri/Puan Sri/Yang berhormat/Encik/Cik Puan serta saudara/i pengunjung blog yang budiman . JUTAAN MAAF DIPOHON jika pertanyaan lambat dijawab.Segala soalan PASTI akan dijawab dan jawapan akan menyusul seberapa segera,sila kembali semula untuk melihat jawapan!

Diharapkan kepada Tuan/Puan/Dato/Datin/Yang berhormat/Encik/Cik Puan serta saudara/i pengunjung budiman yang mengajukan soalan supaya memberikan gambaran keseluruhan kerosakan dan jenis kereta supaya jawapan yang terus kepada masalah dapat diberikan.

Jutaan terimakasih juga kepada yang memberikan sumbangan jawapan berdasarkan penggunaan model kereta yang sama dan pastikan model kereta juga diberitahu ketika mengajukan soalan.
Semuga apa yang diutarakan dalam jawapan dapat memberikan sedikit sebanyak manfaat untuk semua.

Nota:Kos baiki dan alatganti adalah anggaran,ia mungkin lebih atau kurang,Harap maklum!

Nota penting:Jangan ajukan soalan pada ruangan Google Reply untuk pos lama tahun-tahun sebelum 2016 ,gunakan add comment (komen baru) in sha allah saya jawab kerana google pasti akan siarkan komen baru,Sebolehnya juga jika berkesempatan saya akan siarkan soalan yang tidak boleh dijawab melalui blog saya ini pada pos saya di Google Plus beserta pencerahan dan penyelesaiannya.

Apa yang terbaik datangnya dari Allah dan yang buruk itu datangnya dari kekhilafan diri saya sendiri,

>