'cookieChoices = {};' Mekanik kereta: DIY eksklusif video bagaimana melakukan servis kereta

Aug 26, 2011

DIY eksklusif video bagaimana melakukan servis kereta

Salam,

Rangkaian video dari admin blog kerosakankereta ini adalah video ekslusif bagaimana melakukan servis kereta (DIY), yang dihasilkan untuk membantu dan memudahkan serta memberi pelajaran bagaimana servis kereta dilakukan.Video eksklusif 6 siri ini memperlihatkan alat yang sesuai untuk membuka dan mengunci alatganti seperti oil filter dan skru minyak hitam di bawah engine.

Disamping itu video eksklusif ini juga memperlihatkan alatganti yang perlu digunakan setiap kali membuat servis kereta.Video ini juga menyertakan sekali bagaimana menggunakan kertas penanda meter dan bagaimana  kilometer dicatatkan dan mengapa ianya perlu untuk penjagaan kereta anda.Semuga ia berjaya memberi sedikit sebanyak manfaat kepada semua.
 


No comments:

Post a Comment

Terimakasih yang tak terhingga kepada Tuan/Puan/Dato/Datin/TanSri/Puan Sri/Yang berhormat/Encik/Cik Puan serta saudara/i pengunjung blog yang budiman . JUTAAN MAAF DIPOHON jika pertanyaan lambat dijawab.

Segala soalan PASTI akan dijawab dan jawapan akan menyusul seberapa segera,sila kembali semula untuk melihat jawapan!

Diharapkan kepada Tuan/Puan/Dato/Datin/Yang berhormat/Encik/Cik Puan serta saudara/i pengunjung budiman yang mengajukan soalan supaya memberikan gambaran keseluruhan kerosakan dan jenis kereta supaya jawapan yang terus kepada masalah dapat diberikan.

Jutaan terimakasih juga kepada yang memberikan sumbangan jawapan berdasarkan penggunaan model kereta yang sama dan pastikan model kereta juga diberitahu ketika mengajukan soalan.

Semuga apa yang diutarakan dalam jawapan dapat memberikan sedikit sebanyak manfaat untuk semua.

Nota:Kos baiki dan alatganti adalah anggaran,ia mungkin lebih atau kurang,Harap maklum!

NOTA PENTING:KEMUKAKAN SOALAN PADA RUANG KOMEN BARU DAN TAHUN TERKINI LEBIH BAIK.

Apa yang terbaik datangnya dari Allah dan yang buruk itu datangnya dari kekhilafan diri saya sendiri,