Mekanik kereta: Akhirnya zaman dan teknologi
Jika Mahukan Panduan Dan Nasihat Dari Mekanik
Anda Boleh Whatsapp Terus Ke +60173023492

Aug 1, 2011

Akhirnya zaman dan teknologi

Bermain game sepert xbox halo reach adalah sesuatu yang amat menarik dan memerlukan seseorang berfikir secara tepat dan penyelesaian segera dalam suatu situasi.Akantetapi ramai yang tidak menyangka akan keburukan sesebuah permainan samada online ataupun tidak.

Tertarik dengan artikel mengenai seorang remaja yang mati kerana duduk pada posisi yang sama kira-kira 12 jam sehari  di Yahoo membuatkan aku terfikir adakah seseorang yang menghabiskan masa berjam lamanya di depan komputer akan membawa mudarat secara tidak langsung kepada penggunanya .

Komputer digunakan secara meluas dalam kehidupan samada dalam kerja seharian ataupun semasa berinteraksi dirumah.Adakah ini termasuk dalam salahsatu penyebab ramai manusia yang menghidapi pelbagai jenis penyakit pada zaman ini.Sains belum dapat membuktikannya secara telus tetapi semakin ramai yang mati kerana pelbagai penyakit moden dan wabak yang yang berbagai nama seperti e-coli dsbnya.

Teknologi yang semakin maju dan canggih ini masih terdapat keburukannya pada manusia samada secara langsung atau tidak,tetapi ia tetap ada keburukannya terutamanya kesihatan manusia.Sedar atau tidak sedar kemajuan yang seperti ini adalah salah satu kebaikan utama pada sistem penjanaan generasi tetapi disebaliknya ada kesan sampingan terhadap generasi akan sekarang dan akan datang.Ianya sepert kanser yang merebak secara diam dan mungkin juga seperti menyara sejenis parasit dalam tubuh manusia.

Apa yang ingin disampaikan penulis adalah kesan teknologi sebenarnya mengundang lebih penelitian manusia kepada kebarangkalian jumlah manusia yang akan lenyap secara perlahan-lahan dan membawa kepada akhirnya penaklukan manusia dibumi Tuhan ini.

No comments:

Post a Comment

Terimakasih yang tak terhingga kepada Tuan/Puan/Dato/Datin/TanSri/Puan Sri/Yang berhormat/Encik/Cik Puan serta saudara/i pengunjung blog yang budiman . JUTAAN MAAF DIPOHON jika pertanyaan lambat dijawab.

Segala soalan PASTI akan dijawab dan jawapan akan menyusul seberapa segera,sila kembali semula untuk melihat jawapan!

Diharapkan kepada Tuan/Puan/Dato/Datin/Yang berhormat/Encik/Cik Puan serta saudara/i pengunjung budiman yang mengajukan soalan supaya memberikan gambaran keseluruhan kerosakan dan jenis kereta supaya jawapan yang terus kepada masalah dapat diberikan.

Jutaan terimakasih juga kepada yang memberikan sumbangan jawapan berdasarkan penggunaan model kereta yang sama dan pastikan model kereta juga diberitahu ketika mengajukan soalan.

Semuga apa yang diutarakan dalam jawapan dapat memberikan sedikit sebanyak manfaat untuk semua.

Nota:Kos baiki dan alatganti adalah anggaran,ia mungkin lebih atau kurang,Harap maklum!

NOTA PENTING:KEMUKAKAN SOALAN PADA RUANG KOMEN BARU LEBIH BAIK KERANA JIKA ANDA AJUKAN SOALAN PADA REPLY DI SATU SOALAN LAIN ,GOOGLE TIDAK AKAN SIARKAN SOALAN TERSEBUT DAN PIHAK KAMI TIDAK DAPAT MENJAWABNYA.

Apa yang terbaik datangnya dari Allah dan yang buruk itu datangnya dari kekhilafan diri saya sendiri,

>