Mekanik kereta: Nasi goreng tengah malam
Jika Mahukan Panduan Dan Nasihat Dari Mekanik
Anda Boleh Whatsapp Terus Ke+60173023492

Mar 30, 2012

Nasi goreng tengah malam

Waktu sekarang menunjukkan pukul 12.05,perut rasa laparlah pulak.bangun dari kerusi terus pi dapur,tengok ada tak bahan untuk masak.Ops cukup semuanya nasi pagi tadi pun elok lagi,ah!goreng nasilah.

 (Lepas setengah jam )-mmmm! dah jadi dah,sat lagi aku nyekek kau ya nasi!  


Sekarang ni cuba kita lihat bahan-bahan buat nasi goreng segera ni.

1.Mestilah ada nasi secukupnya
2.Mestilah ada telur sebiji
3.Lada merah 1 biji (tak tahan pedas da!)
4.Cili api 2 biji
5.Kiub ayam Knorr
6 Air 2 sudu teh
7.Bawang besar 1 biji
8.Bawang putih 1 biji juga
9.Ikan bilis dah goreng

 Nak buat dia senang je,tumbuk lada merah dan cili sampai lumat.Setelah tumiskan bawang merah dan bawang putih,masukan kiub ayam Knorr,gaul rata bila dah naik minyak masukan 2 sudu air kacau lagi ,masukan ikan bilis dah goreng tadi terus masukan nasi dan kacau sehingga sebati .Setelah agak masak sedikit masukan sebiji telur dan masak sehingga nasi jadi keras dan berbau wangi.

 selamat cuba ya-nasi goreng tengah malam

2 comments:

  1. uikk.. rajin nyer masak .. lelaki pun suka masak ekk...

    ReplyDelete
  2. saudari myangsayang,

    suka gak,tapi bila perut keroncong lagilah suka.he!

    ReplyDelete

Terimakasih yang tak terhingga kepada Tuan/Puan/Dato/Datin/Yang berhormat/Encik/Cik Puan serta saudara/i pengunjung blog yang budiman . JUTAAN MAAF DIPOHON jika pertanyaan lambat dijawab.Segala soalan PASTI akan dijawab dan jawapan akan menyusul seberapa segera,sila kembali semula untuk melihat jawapan!

Diharapkan kepada Tuan/Puan/Dato/Datin/Yang berhormat/Encik/Cik Puan serta saudara/i pengunjung budiman yang mengajukan soalan supaya memberikan gambaran keseluruhan kerosakan dan jenis kereta supaya jawapan yang terus kepada masalah dapat diberikan.

Jutaan terimakasih juga kepada yang memberikan sumbangan jawapan berdasarkan penggunaan model kereta yang sama dan pastikan model kereta juga diberitahu ketika mengajukan soalan.
Semuga apa yang diutarakan dalam jawapan dapat memberikan sedikit sebanyak manfaat untuk semua.

Nota:Kos baiki dan alatganti adalah anggaran,ia mungkin lebih atau kurang,Harap maklum!

Nota penting:Jangan ajukan soalan pada ruangan Google Reply untuk pos lama tahun-tahun sebelum 2016 dan juga diharap pengunjung tidak menggunakan butang Reply pada Page post blog ini ,Ini kerana soalan tersebut tidak akan dipaparkan oleh Pihak Google,saya akan siarkan soalan yang tidak dapat dijawab pada ruangan Google Reply ini pada pos saya di Google Plus beserta pencerahan dan penyelesaiannya.

Apa yang terbaik datangnya dari Allah dan yang buruk itu datangnya dari kekhilafan diri saya sendiri,

>