Mekanik kereta: Teknologi LED pada kereta, kediaman dan hiasan
Jika Mahukan Panduan Dan Nasihat Dari Mekanik
Anda Boleh Whatsapp Terus Ke +60173023492

Mar 10, 2012

Teknologi LED pada kereta, kediaman dan hiasan

Teknologi Led adalah ,mengenai lampu-lampu yang digunakan pada kereta,lampu trafik,lampu iklan dan sebagainya.Diode bertindak dengan memperkayakan kuasa lampu untuk menjadi lebih terang dengan menggunakan kuasa minima.

Semakin lama Led semakin mendapat perhatian dan terdapat kereta-kereta yang telah siap dibina dengan menggunakan lampu berteknologi Led.Penggunaan lampu belakang kereta misalnya sebahagian dari mentol lampu tersebut diubahsuai menggunakan led teknologi.Kebanyakan kereta berjenama juga telah memasang lampu ekor Led dibahagian belakang kereta mahupun sebagai Lampubrek ketiga.

Light Enmision Diode juga diperkenalkan dalam teknologi pengiklanan dan juga sebahagiannya digunakan pada lampu trafik yang bernyala lebih terang walaupun dalam cuaca buruk seperti hujan lebat dan berjerubu.Jika di luar negara walaubagaimana cuaca buruk bersalji lampu ekor belakang kereta tetap boleh dilihat walaupun pada jarak 100 meter dari kereta hadapan.

Pengubahsuaian lampu kepada teknologi Led ini juga menjadikan teknologi Led diambilkira sebagai kajian dalam banyak penyesuaian pada kamera untuk lebih memperkasakan penggunaan kesannya pada kamera.

Apa yang berlaku dalam video ini menjadikan penggunaan teknologi Led akan lebih mendapat tempat dikalangan pengguna untuk lebih meyakinkan dalam penggunaannya secara menyeluruh.Penggunaan lampu Led pada kediaman

Terdapat juga penggunaan lampu Led ini pada kereta sebagai aksesori.Lampu Led ini bertindak menyerikan lagi kereta pada waktu malam.Ada juga terdapat penggunaanya dalam kereta dan lebih menarik perhatian jika dipasang pada waktu malam ketika berehat didalam kereta.

Lagi mengenai LED dalam Kosmo-KLIK

No comments:

Post a Comment

Terimakasih yang tak terhingga kepada Tuan/Puan/Dato/Datin/TanSri/Puan Sri/Yang berhormat/Encik/Cik Puan serta saudara/i pengunjung blog yang budiman . JUTAAN MAAF DIPOHON jika pertanyaan lambat dijawab.

Segala soalan PASTI akan dijawab dan jawapan akan menyusul seberapa segera,sila kembali semula untuk melihat jawapan!

Diharapkan kepada Tuan/Puan/Dato/Datin/Yang berhormat/Encik/Cik Puan serta saudara/i pengunjung budiman yang mengajukan soalan supaya memberikan gambaran keseluruhan kerosakan dan jenis kereta supaya jawapan yang terus kepada masalah dapat diberikan.

Jutaan terimakasih juga kepada yang memberikan sumbangan jawapan berdasarkan penggunaan model kereta yang sama dan pastikan model kereta juga diberitahu ketika mengajukan soalan.

Semuga apa yang diutarakan dalam jawapan dapat memberikan sedikit sebanyak manfaat untuk semua.

Nota:Kos baiki dan alatganti adalah anggaran,ia mungkin lebih atau kurang,Harap maklum!

NOTA PENTING:KEMUKAKAN SOALAN PADA RUANG KOMEN BARU LEBIH BAIK KERANA JIKA ANDA AJUKAN SOALAN PADA REPLY DI SATU SOALAN LAIN ,GOOGLE TIDAK AKAN SIARKAN SOALAN TERSEBUT DAN PIHAK KAMI TIDAK DAPAT MENJAWABNYA.

Apa yang terbaik datangnya dari Allah dan yang buruk itu datangnya dari kekhilafan diri saya sendiri,

>