Mekanik kereta: Kereta mewah Selebriti Malaysia
Jika Mahukan Panduan Dan Nasihat Dari Mekanik
Anda Boleh Whatsapp Terus Ke +60173023492

Apr 25, 2012

Kereta mewah Selebriti Malaysia


 Bila bercerita mengenai kereta sehari pun tak cukup,bayangkan diseluruh negara di dunia ini berbagai jenis dan jenama serta pembuat kereta berlumba-lumba mengeluarkan produk terbaru mereka.

 Di Malaysia saja Proton tidak kurang hebatnya dengan keluaran terbaru Proton Preve yang sedang rancak dipasarkan dan dipromosikan keseluruh negara.manakala diluar negara pula jenama mewah tumbuh seperti cendawan memenuhi ruang pameran kereta di seluruh dunia.

 Bercakap mengenai kereta mewah ini semakin ramai juga selebriti-selebriti yang menggunakan kereta-kereta mewah sedemikian tak terkecuali Aaron Aziz dan Zizan.Mari kita saksikan gambar-gambar ini.


Model kereta mewah ini adalah model-model pilihan yang baru saja dibeli oleh Aaron Aziz dan Zizan baru-baru ini.Harga kereta tersebut mencecah ratusan ribu dan dilengkapi dengan kemudahan dan sistem audio terbaru dari pengeluar kereta-kereta tersebut.Cayalah!mari kita layan gambar seterusnya.


5 comments:

 1. Siap panjat kereta lagi..hehehehe
  Vote me daily for blogger of the year

  ReplyDelete
 2. salam bro sy mau tnya apakah yg d mksudkan(TULANG ANJING)apakah nama nya yg sbenar dlm bahasa english apa name nya? TERIMA KASIH.

  ReplyDelete
 3. saudara walter,

  tulang anjing biasa disebut oleh kedai potong dan mekanik dan merujuk kepada lower arm.

  ReplyDelete
 4. Tuan ... selepas saya tukar lower arm viva dua-dua belah, steering saya tak ada freeplay ... kenapa jadi begini.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lower arm hanya memegang disc engan ball joint,jika ada masalah ia adalah dari ball joint,kemungkinan besar ball joint mengalami masalah dan perlu diperiksa semula,mungkin juga alatganti yang kurang baik

   Delete

Terimakasih yang tak terhingga kepada Tuan/Puan/Dato/Datin/TanSri/Puan Sri/Yang berhormat/Encik/Cik Puan serta saudara/i pengunjung blog yang budiman . JUTAAN MAAF DIPOHON jika pertanyaan lambat dijawab.

Segala soalan PASTI akan dijawab dan jawapan akan menyusul seberapa segera,sila kembali semula untuk melihat jawapan!

Diharapkan kepada Tuan/Puan/Dato/Datin/Yang berhormat/Encik/Cik Puan serta saudara/i pengunjung budiman yang mengajukan soalan supaya memberikan gambaran keseluruhan kerosakan dan jenis kereta supaya jawapan yang terus kepada masalah dapat diberikan.

Jutaan terimakasih juga kepada yang memberikan sumbangan jawapan berdasarkan penggunaan model kereta yang sama dan pastikan model kereta juga diberitahu ketika mengajukan soalan.

Semuga apa yang diutarakan dalam jawapan dapat memberikan sedikit sebanyak manfaat untuk semua.

Nota:Kos baiki dan alatganti adalah anggaran,ia mungkin lebih atau kurang,Harap maklum!

NOTA PENTING:KEMUKAKAN SOALAN PADA RUANG KOMEN BARU LEBIH BAIK KERANA JIKA ANDA AJUKAN SOALAN PADA REPLY DI SATU SOALAN LAIN ,GOOGLE TIDAK AKAN SIARKAN SOALAN TERSEBUT DAN PIHAK KAMI TIDAK DAPAT MENJAWABNYA.

Apa yang terbaik datangnya dari Allah dan yang buruk itu datangnya dari kekhilafan diri saya sendiri,

>